A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Merlot

Linbrunn Pincészet Villányi Merlot 2011

Véleményünk szerint

A bor közepes intenzitású illata sötét tónusú gyümölcsösséget és étcsokoládét idéz. A korty kifejezetten zamatos, hála annak, hogy a jelentős test, a magas alkoholtartalom és a vastag tanninok mellett is rendelkezésre állnak az élénk savak és a zamatos gyümölcsös ízek. Az aromatika fekete szederre, szilvára, áfonyára emlékeztet, amelyek éretten és gusztusosan töltik ki az ízvilágot. Kiegyensúlyozott, hosszú lecsengéssel bíró, egyszerre tartalmas és élénk vörösbor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14,5 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

A pincészet borbemutatása

Igazi dűlőszelektált bor, hiszen a merlot szőlők a Bocor dűlő prémiumra metszett tőkéin értek be, egy nagyon szép villányi évjáratban. Az erőteljes must jó savakat és magas cukorfokot mutatott - ami egy sokéves érlelési potenciál mellett szükségeltetik a merlot-nál. Bogyózást, feldolgozást követően a termést rozsdamentes acéltartályba helyeztük levegőtől elzárva, s irányított erjesztéssel, reduktív technológiával, 23-24 C fokon, automatikus vezérlésű csömöszöléssél, széndioxid macerálássál hagytuk állni a törkölyön. Fejtés után a bor tölgyfa hordókba került (egy részét új barrique hordóban gazdagítottuk), s ott érleltük 24 hónapig.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés. 2014 áprilisában palackozva.

Hol vásárolható meg

Linbrunn Pincészet 1149 Bp. Egressy út 122.

Linbrunn Pincészet bemutatása

Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!