A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Syrah

Linbrunn Pincészet Syrah 2013

Véleményünk szerint

Színe tiszta, közepes rubin. Illata közepesen intenzív, jellemzi a fűszeresség: szegfűszeg és csillagánizs, narancshéj, feketeribizli, medvecukor, holland kakaópor. A korty elején kis gyümölcsösség, fekete ribizli, szeder, faeper tűnik fel. A fűszeresség ízében is dominál. Enyhén szárító tanninok jellemzik, de komplex borral van dolgunk. Közepesen hosszú, a sav és a tannin is közepes.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12,8 %
 • Palackmennyiség

  1700
 • Ár

  2690 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% syrah

A pincészet borbemutatása

A Bocorban nyúlik a Hosszúhát völgye, s annak legmeredekebb oldalán termett eddig a kevéske syrah szőlőnk. Most 2013-ban termőre fordult a Gesztenyés szép domboldalára telepített ültetvényünk is. Nagyon szép fürtökből nagyon keveset adtak a tőkék. A fagy, a szarvasok, nyulak és vaddisznók is kértek belőle. Nem siettük el a szüretet, hagytuk érlelődni a fürtöket a vénasszonyok őszi fényein, amíg csak lehetett. 0,9 hektárról lett összesen 2350 palacknyi borunk. Dark knight – egy igazi fekete lovag. Sötét rubinszínű. Ahogy melegszik, bomlanak ki benne, gazdagabbá, teltebbé válnak az illatok. Intenzívek a kortyok, gazdag zamatok, izgalmas gyümölcsösség jellemzi: citrus és bors, grapefruit és szeder ízei. Komplex, szép test, lendületes savak simulnak össze a tanninokkal.

Érlelési információk

Tartályos és hordós. Palackozás időpontja: 2015. január

Pinceidő

1,5-2 év

Linbrunn Pincészet bemutatása

Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!