A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Kékfrankos

Bodri Pincészet Szekszárdi Kékfrankos 2006

Véleményünk szerint

Közepesen intenzív illatában a piros bogyós gyümölcsök mellett a fahordós érlelésből származő fűszeraromák érezhetők. Élénk bor, köszönhetően a vörösboroknál lényeges jó sav-tannin-test szentháromságnak. Arányos szerkezete miatt jól működhet egy érlelt sonkával gazdagított, paradicsom mártással megöntözött tésztához vagy pizzához, és ha már olaszosra vesszük a figurát, akkor halgassunk hozzá vidám, olasz zenét (az operától a popig bármit, kinek mi tetszik) vagy nézzük, ahogy Piedone laposra veri az ellenségeit.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-08-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  15000
 • Ár

  1700-1900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Bodri Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Szekszárd dűlőszelektált termőhelyén, Gurovicán termett, egyenletesen beérett, magas mustfokú alapanyagból készítettük. Erjesztésekor éltünk a modern technológia nyújtotta lehetőségekkel, miáltal teljes mértékben kontrollálni tudtuk a folyamatot. A fermentáció befejeztével a bor másod-, ill. harmadtöltésű tölgyfahordóba került, ahol a még harmo-nikusabbá és gyümölcsösebbé vált. Ezen Kékfrankos a „jó alapanyagból jó bor” mottóval jellemezhető leginkább.

Érlelési információk

Reduktív körülmények között történt az erjesztés saválló tartályban, kisfahordós érlelésre 3 hónapra a tétel 30%-a került

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Bodri bor-és halásztanya (Szekszárd), Tesco, Bor és a társa

Bodri Pincészet bemutatása

Pincészetünk, a Bodri Pincészet Szekszárdon már öt generáció óta foglalkozik szőlőtermeléssel és borkészítéssel. Jelenleg 25 hektár termő szőlőterülettel rendelkezünk. 1997. óta palackozzuk borainkat, amelynek fajtái: Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Kadarka, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, és Kékfrankos. A hangulatos pincei kóstolás mellett nálunk egy 120 fős pinceétterem is rendelkezésre áll Szekszárd történelmi belvárosában, és a közelmúltban megnyitottuk Halásztanyánkat is, szintén Szekszárdon, a Mohács felé tartó főút mellett. Számunkra a teljes körű, minden fontos elemében a minőségre törekvő vendéglátás áll a középpontban.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!