A pincészet borbemutatása
Szekszárd dűlőszelektált termőhelyén, Gurovicán termett, egyenletesen beérett, magas mustfokú alapanyagból készítettük. Erjesztésekor éltünk a modern technológia nyújtotta lehetőségekkel, miáltal teljes mértékben kontrollálni tudtuk a folyamatot. A fermentáció befejeztével a bor másod-, ill. harmadtöltésű tölgyfahordóba került, ahol a még harmo-nikusabbá és gyümölcsösebbé vált. Ezen Kékfrankos a „jó alapanyagból jó bor” mottóval jellemezhető leginkább.
Érlelési információkReduktív körülmények között történt az erjesztés saválló tartályban, kisfahordós érlelésre 3 hónapra a tétel 30%-a került |
Pinceidő3-5 év |
Hol vásárolható meg
Bodri bor-és halásztanya (Szekszárd), Tesco, Bor és a társa
Bodri Pincészet bemutatása
Pincészetünk, a Bodri Pincészet Szekszárdon már öt generáció óta foglalkozik szőlőtermeléssel és borkészítéssel. Jelenleg 25 hektár termő szőlőterülettel rendelkezünk. 1997. óta palackozzuk borainkat, amelynek fajtái: Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Kadarka, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, és Kékfrankos. A hangulatos pincei kóstolás mellett nálunk egy 120 fős pinceétterem is rendelkezésre áll Szekszárd történelmi belvárosában, és a közelmúltban megnyitottuk Halásztanyánkat is, szintén Szekszárdon, a Mohács felé tartó főút mellett. Számunkra a teljes körű, minden fontos elemében a minőségre törekvő vendéglátás áll a középpontban.