A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szent Gaál Bikavér Válogatás

Szent Gaál Pincészet Szent Gaál Bikavér Válogatás 2013

Véleményünk szerint

Színe rubin, intenzitása közepes(+). Illatában meggy, meggymag, szegfűszeg, fahéj, szilvakompót. Szépen nyílik, változik a pohárban. A kortyban zamatos, lédús gyümölcsök mögül élénk fűszeresség bukkan elő. Az illat többet ígér, de azért a korty sem hagy cserben. Hossza közepes, a hordófűszerek és a meggymag időznek el a szájban a tannin mellett. A tannin sajnos tolakodó, érdes, zöldes, jelentős finomodása nem várható. Ételekkel, húsételekkel és tartalmas mártásokkal jól párosítható ital.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-02-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  kékfrankos
  cabernet franc
  kadarka

A pincészet borbemutatása

A Bikavér pincénk büszkesége. Ezzel szeretnénk Szekszárd és a magyar bor értékeit bemutatni. Nem hivalkodó lángok, hanem szunnyadó parázs lakik benne, mely bárkit lángra lobbant. A bikavér testes bor, a Kékfrankos és a Cabernet Franc erejét a Kadarka tüze egészíti ki.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés. Palackozva: 2015.02.

Pinceidő

2021-ig

Szent Gaál Pincészet bemutatása

Szekszárd melletti Zombán található Szent Gaál Kastély és Borház 2011. közepe óta új tulajdonos irányítása alá került. A helyi csapat oszlopos, már a borház történetével összefonódott tagjaival – helyismeretükre és tapasztalataikra hangolva, és számítva -, valamint az új szakmai vezetéssel, egy megújuló borászat lép színre, hogy megtalálja méltó helyét a magyar és nemzetközi borpiacon. A borok új stílusa, kiemelkedő minősége Fogl János munkáját dicsérik. A szekszárdi borvidék a szekszárdi dombság keleti fekvésű lejtőin, illetve a kelet-nyugati völgyek lankáin terül el. A különböző fekvésekben kialakult mikro klimatikus viszonyoknak fokozott jelentősége van. Három dűlőben helyezkednek el a borászat ültetvényei, ezek: Baranyavölgy, Strázsa-hegy, Várdomb. Mindhárom dűlő Szekszárd különleges termőhelyein található. A szőlőültetvények megújítása és rendbe tétele után izgalommal várják a tulajdonosok, hogy a következő években milyen tételek kerülnek majd pincébe.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!