A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Obsession Baranyavölgy Merlot válogatás

Szent Gaál Pincészet Obsession Baranyavölgy Merlot válogatás 2011

Véleményünk szerint

Színe igen mély rubin, szélén már téglába hajló. Illata gazdag: ibolya, sok fűszer, csilis csokoládé, dohány, túlérett cseresznye, érett fekete ribizli. A korty elején édesség jelentkezik. Tanninhangsúlyos testes vörösbor, amelyet jelentős hordós ízjegyek egészítenek ki. A korty végén a fa íze keserű csokoládévá alakul a szájban.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-07-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  15,0 %
 • Palackmennyiség

  kifutó tétel, kevesebb, mint 50 palack az elérhető mennyiség
 • Ár

  4950 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

A pincészet borbemutatása

Obsessio borunk a Baranya-völgyi merlot válogatott szőlőiből született. Legfőbb jellemzője a gyümölcsösség, kerek tanninok és a legnemesebb étcsokoládé. Uralkodó ízjegye az áfonya és az érett fekete meggy.

Érlelési információk

tölgyfahordós érlelés

Szent Gaál Pincészet bemutatása

Szekszárd melletti Zombán található Szent Gaál Kastély és Borház 2011. közepe óta új tulajdonos irányítása alá került. A helyi csapat oszlopos, már a borház történetével összefonódott tagjaival – helyismeretükre és tapasztalataikra hangolva, és számítva -, valamint az új szakmai vezetéssel, egy megújuló borászat lép színre, hogy megtalálja méltó helyét a magyar és nemzetközi borpiacon. A borok új stílusa, kiemelkedő minősége Fogl János munkáját dicsérik. A szekszárdi borvidék a szekszárdi dombság keleti fekvésű lejtőin, illetve a kelet-nyugati völgyek lankáin terül el. A különböző fekvésekben kialakult mikro klimatikus viszonyoknak fokozott jelentősége van. Három dűlőben helyezkednek el a borászat ültetvényei, ezek: Baranyavölgy, Strázsa-hegy, Várdomb. Mindhárom dűlő Szekszárd különleges termőhelyein található. A szőlőültetvények megújítása és rendbe tétele után izgalommal várják a tulajdonosok, hogy a következő években milyen tételek kerülnek majd pincébe.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!