A pincészet borbemutatása
A bor Szekszárd egyik híres dűlőjén, a Strázsahegyen termett szőlőből készült. 12 hónapos barrique érlelés után kerül palackba. A hordók zempléni tölgyből készültek médium égetéssel. Az érett szőlő erdei gyümölcsöket idéző illatát egészíti ki a hordós érlelés hatására kialakult fahéjas, csokoládés illat. Ízben szintén erdei gyümölcsök, áfonya, és fekete szeder jellemzi a bort, ezt egészítik ki a kerek tanninok. Fogyasztását 18 fokon javasoljuk marha-, illetve vadhúsokból készült ételek kísérőjeként.
Érlelési információkTölgyfa hordós érlelés. |
Hol vásárolható meg
www.vorosfeher.hu webáruház és Tesco, Spar, Auchan, Metro
Szent Gaál Pincészet bemutatása
Szekszárd melletti Zombán található Szent Gaál Kastély és Borház 2011. közepe óta új tulajdonos irányítása alá került. A helyi csapat oszlopos, már a borház történetével összefonódott tagjaival – helyismeretükre és tapasztalataikra hangolva, és számítva -, valamint az új szakmai vezetéssel, egy megújuló borászat lép színre, hogy megtalálja méltó helyét a magyar és nemzetközi borpiacon. A borok új stílusa, kiemelkedő minősége Fogl János munkáját dicsérik. A szekszárdi borvidék a szekszárdi dombság keleti fekvésű lejtőin, illetve a kelet-nyugati völgyek lankáin terül el. A különböző fekvésekben kialakult mikro klimatikus viszonyoknak fokozott jelentősége van. Három dűlőben helyezkednek el a borászat ültetvényei, ezek: Baranyavölgy, Strázsa-hegy, Várdomb. Mindhárom dűlő Szekszárd különleges termőhelyein található. A szőlőültetvények megújítása és rendbe tétele után izgalommal várják a tulajdonosok, hogy a következő években milyen tételek kerülnek majd pincébe.