A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szent Gaál Cabernet Franc

Szent Gaál Pincészet Szent Gaál Cabernet Franc 2013

Véleményünk szerint

A rubin mélysége közepes e bor színében. Az illatban hűvös tónusú gyümölcsösséget érzünk, elsősorban meggyet, ribizlit és áfonyát. A korty közepes testre és alkoholtartalomra épül, vezető szerkezeti jegynek az első benyomás alapján a tanninok bizonyulnak, amelyek erősítik az étcsokoládés, fűszeres zamatokat. A csersavakkal ugyanakkor képesek lépést tartani a savak is, ívet adva a kompozíciónak és támogatva a cseresznyés, meggyes ízek jelenlétét. Fiatal érzetű a bor, a tanninok néhány év palackos érlelésből még profitálnának.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1599-1799 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

A pincészet borbemutatása

A bor Szekszárd egyik híres dűlőjén, a Strázsahegyen termett szőlőből készült. 12 hónapos barrique érlelés után kerül palackba. A hordók zempléni tölgyből készültek médium égetéssel. Az érett szőlő erdei gyümölcsöket idéző illatát egészíti ki a hordós érlelés hatására kialakult fahéjas, csokoládés illat. Ízben szintén erdei gyümölcsök, áfonya, és fekete szeder jellemzi a bort, ezt egészítik ki a kerek tanninok. Fogyasztását 18 fokon javasoljuk marha-, illetve vadhúsokból készült ételek kísérőjeként.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

www.vorosfeher.hu webáruház és Tesco, Spar, Auchan, Metro

Szent Gaál Pincészet bemutatása

Szekszárd melletti Zombán található Szent Gaál Kastély és Borház 2011. közepe óta új tulajdonos irányítása alá került. A helyi csapat oszlopos, már a borház történetével összefonódott tagjaival – helyismeretükre és tapasztalataikra hangolva, és számítva -, valamint az új szakmai vezetéssel, egy megújuló borászat lép színre, hogy megtalálja méltó helyét a magyar és nemzetközi borpiacon. A borok új stílusa, kiemelkedő minősége Fogl János munkáját dicsérik. A szekszárdi borvidék a szekszárdi dombság keleti fekvésű lejtőin, illetve a kelet-nyugati völgyek lankáin terül el. A különböző fekvésekben kialakult mikro klimatikus viszonyoknak fokozott jelentősége van. Három dűlőben helyezkednek el a borászat ültetvényei, ezek: Baranyavölgy, Strázsa-hegy, Várdomb. Mindhárom dűlő Szekszárd különleges termőhelyein található. A szőlőültetvények megújítása és rendbe tétele után izgalommal várják a tulajdonosok, hogy a következő években milyen tételek kerülnek majd pincébe.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!