A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Cabernet Sauvignon

Szent Gaál Pincészet Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2013

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illatában a szilvás és szedres jegyek édes tónusban jelennek meg. Kóstoláskor azt érezzük, hogy a korty határozottan lép fel, hála a közepest meghaladó, élénk savérzetnek, amely vezető szerkezeti elemként funkcionál. A tanninok kissé tapadnak, a test és az alkohol a közepes súlycsoportba sorolható. A fűszeresség és a bogyós gyümölcsök egységet alkotnak az ízvilágban. Fiatal, dinamikus tétel, amely földes lecsengéssel zárul.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1600-1700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Sötét színű, enyhén tölgyfás illatvilágú bor, amelynek testessége ellenére selymesek a tanninjai, már ilyen fiatalon is nagyfokú érettséget mutatnak. Vadételek, szarvasragu vagy vaddisznó pörkölt mellé ajánlott.

Érlelési információk

Húsz százaléka barrique hordóban érett.

Szent Gaál Pincészet bemutatása

Szekszárd melletti Zombán található Szent Gaál Kastély és Borház 2011. közepe óta új tulajdonos irányítása alá került. A helyi csapat oszlopos, már a borház történetével összefonódott tagjaival – helyismeretükre és tapasztalataikra hangolva, és számítva -, valamint az új szakmai vezetéssel, egy megújuló borászat lép színre, hogy megtalálja méltó helyét a magyar és nemzetközi borpiacon. A borok új stílusa, kiemelkedő minősége Fogl János munkáját dicsérik. A szekszárdi borvidék a szekszárdi dombság keleti fekvésű lejtőin, illetve a kelet-nyugati völgyek lankáin terül el. A különböző fekvésekben kialakult mikro klimatikus viszonyoknak fokozott jelentősége van. Három dűlőben helyezkednek el a borászat ültetvényei, ezek: Baranyavölgy, Strázsa-hegy, Várdomb. Mindhárom dűlő Szekszárd különleges termőhelyein található. A szőlőültetvények megújítása és rendbe tétele után izgalommal várják a tulajdonosok, hogy a következő években milyen tételek kerülnek majd pincébe.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!