A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szent Tamás Furmint

Royal Tokaji Borászat Szent Tamás Furmint 2009

Véleményünk szerint

Telt és érett az illatkarakter, benne a hordós érlelés füstös jegyeihez sárgabarack és akác csatlakozik. A bor aromáiban gyümölcsösen, fűszeresen gazdag, szerkezetében olajos, tüzes. A lágyabb savérzet erejét a bort átszövő minerális ízek fokozzák, amelyek egy szinte végtelennek tűnő lecsengéssel zárják le a kortyot. Koncentrált, nagy formátumú tétel. Ricottával töltött tortellinihez kínálnánk, amelyet zöld fűszerekkel és dióval ízesítettünk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-05-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  1564
 • Ár

  5842 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Royal Tokaji Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Szent Tamás-dűlő Mád egyik legmagasabban fekvő, kiváló adottságú területe. A köves, zeolitban gazdag, kevert vörös talajon tenyésző öreg tőkékről válogatott furmintból készült. Új zempléni tölgyfa hordóban erjedt és érlelődött 15 hónapig, összesen 1564 palack készült belőle. Csodálatos mineralitás, gyümölcsösség, nagy test és hosszú lecsengés jellemzi.

Érlelési információk

A bor 15 hónapot töltött új zempléni tölgyfa hordóban.

Pinceidő

10-15 év

Hol vásárolható meg

Selection.hu, borudvar.hu

Royal Tokaji Borászat bemutatása

A mádi székhelyű Royal Tokaji a rendszerváltás után az elsők között jött létre magántulajdonú borászatként 1990-ben. Alapításakor 62 mádi szőlőművelő fogott össze külföldi üzletemberekkel a borvidék csodálatos értékeinek megmentéséért. A borászat alapvető filozófiai célkitűzése az volt, hogy a kiemelkedő minőségű Tokaji borok készítésével visszaszerezze a borvidék világhírnevét. A cég alapitói között meg kell említeni a világ egyik legismertebb borszakíróját, Hugh Johnson-t. Az alapítók már a kezdetektől nagy hangsúlyt fektettek a történelmi termőhelyek felkutatására, melyek a kiemelkedő minőségű, egyedi borok készítését biztosítják. Jelenleg a használatban lévő szőlőterületeik fele történelmi első osztályú dűlőkben van; ezek a Szt. Tamás, a Nyulászó, a Betsek, a Birsalmás és a tarcali Mézes Mály. Ezek a területek adták az alapot arra, hogy a borászat elsőként készített a rendszerváltás utáni időkben dűlős aszúborokat, egy adott dűlő termésének kizárólagos felhasználásával. A Royal Tokaji borok sikerét számtalan neves nemzetközi és magyar borverseny díjai is igazolják. A borászat mára a Tokaji borvidék egyik vezető pincészete lett, több mint 30 országba exportál, boraik a világ öt kontinensén elérhetőek a borkedvelők számára. 2017-től Varga Máté felel a borok készítéséért. A késői szüretelésű cuvée, a részben hordós érlelésű birtok furmint minőségével, kitűnő ár/érték arányával iránymutató a borvidék, a hazai és külföldi fogyasztók körében. Mindezek mellett a klasszikusnak nevezhető Royal 5 Puttonyos Aszú mára stílusteremtő bor lett nemcsak a borvidéken, de az egész világon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!