A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint

Dobogó Pincészet Furmint 2007

Véleményünk szerint

A bor illata rögtön jó benyomást tesz az emberre, finoman érezhetőek benne a szőlő aromái (alma, őszibarack, mézesség) és a hordós érlelés jegyei (vanília, kenyérhéj). A kortyot lenyelve érezzük, fajsúlyos tétellel van dolgunk, dús szerkezet, nagy test, ehhez illő alkoholtartalom. Kóstoláskor olajos magvak ízeivel szélesedik a kép. A bor megérdemli egy finom vacsora társaságát, készítsünk hozzá tejben párolt borjúszeleteket vagy francia sajtos sült csirkét.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  14330
 • Ár

  2306 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Dobogó Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Dobogó Furmint 2007-hez a szőlőt Mádon, a Szent Tamás és Betsek, Tállyán a Palota dűlőkben található több, mint 30 éves ültetvényeinkről szüreteltük egy rendkívül forró nyár után, október végén. A termést kíméletesen feldolgozva és erjesztve kaptuk ezt a krémes szerkezetű, remek egyensúlyú fehérbort, amely nagyszerűen mutatja meg a termőhely értékeit, és emeli ki a furmint szőlőfajta erényeit.

Érlelési információk

250-500 literes tölgyfahordóban érlelt.

Pinceidő

7-8 év

Hol vásárolható meg

Zwack Izabella Borválogatás

Dobogó Pincészet bemutatása

A pincészet 1869. óta létezik, Zwack Izabella 1995-ben vásárolta meg azzal a céllal, hogy olyan borokat készítsen, melyek nemzetközileg ismét híressé teszik Tokajt, ezt a csodálatos borvidéket. A száraz Furmint egyesíti magában Mád terroirjának aromáit és e bonyolult szőlőfajta új megközelítését, egy komoly, telt, karakteres bor készült, amelyet elismernek a világ összes top éttermében. A késői szüretelésű Mylittát Izabella Ady Endre múzsájának, Zwack Máriának szenteli. A Dobogó Pincészet kizárólag 6 puttonyos aszút készít, csak kis mennyiségben, csak a legjobb évjáratokban és célja, hogy Tokaj Chateau Yquem-je legyen. A bor mellett a pincészet készít aszúszemekkel érlelt kéksajt különlegességet, és aszúból készített borecetet is. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!