A pincészet borbemutatása
A Dobogó Furmint 2007-hez a szőlőt Mádon, a Szent Tamás és Betsek, Tállyán a Palota dűlőkben található több, mint 30 éves ültetvényeinkről szüreteltük egy rendkívül forró nyár után, október végén. A termést kíméletesen feldolgozva és erjesztve kaptuk ezt a krémes szerkezetű, remek egyensúlyú fehérbort, amely nagyszerűen mutatja meg a termőhely értékeit, és emeli ki a furmint szőlőfajta erényeit.
Érlelési információk250-500 literes tölgyfahordóban érlelt. |
Pinceidő7-8 év |
Hol vásárolható meg
Zwack Izabella Borválogatás
Dobogó Pincészet bemutatása
A pincészet 1869. óta létezik, Zwack Izabella 1995-ben vásárolta meg azzal a céllal, hogy olyan borokat készítsen, melyek nemzetközileg ismét híressé teszik Tokajt, ezt a csodálatos borvidéket. A száraz Furmint egyesíti magában Mád terroirjának aromáit és e bonyolult szőlőfajta új megközelítését, egy komoly, telt, karakteres bor készült, amelyet elismernek a világ összes top éttermében. A késői szüretelésű Mylittát Izabella Ady Endre múzsájának, Zwack Máriának szenteli. A Dobogó Pincészet kizárólag 6 puttonyos aszút készít, csak kis mennyiségben, csak a legjobb évjáratokban és célja, hogy Tokaj Chateau Yquem-je legyen. A bor mellett a pincészet készít aszúszemekkel érlelt kéksajt különlegességet, és aszúból készített borecetet is. A Tokaj Renaissance tagja.