A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szeremley Rizling

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Szeremley Rizling 2007

Véleményünk szerint

Édeskés, csábító illattal indít, amely virágokra és fehér húsú gyümölcsökre emlékeztet bennünket. Kóstoláskor érezzük, nagy erővel lép fel a bor, ízében gyógynövényes, minerális jegyekkel, közepes mennyiségű savval, összességében kerek szerkezettel. Ha délután bontjuk ki, olvassuk újra kedvenc gyerekkori meséinket (például Benedek Elektől), hadd verjenek bennünk visszhangokat. Ha viszont vacsoraidőben jutunk hozzá, tálaljunk mellé pirított olajos magvakkal gazdagított sült pulykacombot.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  173000
 • Ár

  1420 Ft
 • Fajtaösszetétel

  70% olaszrizling
  30% rajnai rizling

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az olaszrizling-rajnai rizling házasságából született Szeremley Rizling könnyed lendületében a gyönyörű friss gyümölcsösség és a Badacsonyra jellemző mineralitás harmonizál az üde savvilággal. 10-11 fokon felszolgálva kedvencei a natúr vagy rántott fehér húsok és halak.

Érlelési információk

Reduktív, majd nagyfahordós érlelést kapott.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Borok Világa, Zwack Unicum, Corvinum

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!