A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sziklabor Furmint Öreg dűlő

Balla Géza Pincészet Sziklabor Furmint Öreg dűlő 2012

Véleményünk szerint

Mélyebb sárga színárnyalatot mutat a bor. Illata intenzív fellépésű, érett tónusú, benne a mézes jegyek körtével, sárgabarackkal és fűszerekkel keverednek, így építenek fel egy tartalmas, megnyerő illatvilágot. A korty dinamikát sugároz, ebben a vastag savérzet és a citrusos asszociációk a meghatározóak, de az összkép kialakításához hozzájárul még a buja gyümölcsösség és a hordós érlelés ízvilága is. A test a közepesnél teltebb, az alkohol ennél magasabb. A kompozíció kerekségét valószínűleg néhány gramm maradék cukor fokozza.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-13

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Magyarország
  • Alkohol %

    14.0 %
  • Palackmennyiség

    5000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

Balla Géza Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Öreg sziklás talajon termett a szőlő, melyből ez a bor készült. A borvidék jellegzetes fehérbora, mely történelmi okok miatt az elmúlt évek során feledésbe merült. Újra éleszettük ezt a fajtát, mely tükrözi a ménesi borvidék terroir jellegét. Elegáns, markáns savak, jellegzetes ízek jelennek meg e késői szüretből készült borban. Pulyka és kacsasültek kiváló kísérő bora 10-12 fokon fogyasztva.

Érlelési információk

A bor hat hónapig érett barrique hordókban.

Hol vásárolható meg

Monavin Pro Kft.

Balla Géza Pincészet bemutatása

A Ménes-Magyarádi történelmi borvidékről az első írásos bejegyzések 1023-ból származnak. Azóta jellemző a borvidékre, hogy minőségi borokkal kápráztatta el az egész világot. Ménes mindig is az erős, tüzes vörösborok hazája volt, borászatunk célkitűzése, hogy visszahozzuk eme régi patináját a ménesi borvidéknek. 75 hektáron gazdálkodunk, melynek több mint 80%-án kék szőlőt művelünk. Boraink jellegzetesek, tüzesek, különleges karakterrel rendelkeznek, nem hasonlíthatóak össze más borvidék boraival. A híres ménesi Kadarka történelme 300 évre nyúlik vissza, melyből először készítették el az első vörös aszút. Hagyományos borturizmus keretén belül ismerkedhetnek meg kedves vendégeink a borkészítés világával. Egy szakmai borkóstoló keretén belül megkóstolhatják az általunk készített borokat, hagyományos ételek kíséretében, szállás lehetőséggel. Egy érdekes és izgalmas ízvilág varázsolja el a hozzánk betérőket, mivel a ménesi bor: "...szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak".


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!