A pincészet borbemutatása
Öreg sziklás talajon termett a szőlő, melyből ez a bor készült. A borvidék jellegzetes fehérbora, mely történelmi okok miatt az elmúlt évek során feledésbe merült. Újra éleszettük ezt a fajtát, mely tükrözi a ménesi borvidék terroir jellegét. Elegáns, markáns savak, jellegzetes ízek jelennek meg e késői szüretből készült borban. Pulyka és kacsasültek kiváló kísérő bora 10-12 fokon fogyasztva.
Érlelési információkA bor hat hónapig érett barrique hordókban. |
Hol vásárolható meg
Monavin Pro Kft.
Balla Géza Pincészet bemutatása
A Ménes-Magyarádi történelmi borvidékről az első írásos bejegyzések 1023-ból származnak. Azóta jellemző a borvidékre, hogy minőségi borokkal kápráztatta el az egész világot. Ménes mindig is az erős, tüzes vörösborok hazája volt, borászatunk célkitűzése, hogy visszahozzuk eme régi patináját a ménesi borvidéknek. 75 hektáron gazdálkodunk, melynek több mint 80%-án kék szőlőt művelünk. Boraink jellegzetesek, tüzesek, különleges karakterrel rendelkeznek, nem hasonlíthatóak össze más borvidék boraival. A híres ménesi Kadarka történelme 300 évre nyúlik vissza, melyből először készítették el az első vörös aszút. Hagyományos borturizmus keretén belül ismerkedhetnek meg kedves vendégeink a borkészítés világával. Egy szakmai borkóstoló keretén belül megkóstolhatják az általunk készített borokat, hagyományos ételek kíséretében, szállás lehetőséggel. Egy érdekes és izgalmas ízvilág varázsolja el a hozzánk betérőket, mivel a ménesi bor: "...szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak".