A pincészet borbemutatása
A közepes szalmasárga színintenzitású bor ebben az évjáratban kizárólag furmint fajtából, hordós erjesztéssel és érleléssel készült. Lassan nyíló tiszta, komplex illatában a teljes érésben szüretelt furmint körtés, birses jellemzői törnek előtérbe. Szájban szép egyensúlyt, komplex - az illatban beköszönő - gyümölcsösséget, arányosan felépített testet érzékelünk. A Somlóra jellemző ásványosság, mineralitás mindenütt jelen van, és az érlelés során vélhetően erősödik. Kecskesajt, juhsajt, rafináltan készített kacsa, liba, sertés nem fog összeveszni vele!
Érlelési információkÖtszáz és kétezer literes magyar tölgyfahordó. |
Hol vásárolható meg
Bortársaság és kiskereskedelem
Kreinbacher Birtok bemutatása
Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.