A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Édes Verebes Cuvée

Paulay Borház Tokaji Édes Verebes Cuvée 2011

Véleményünk szerint

A mélyebb sárga árnyalatot magára öltő bor illata határozott fellépésű, telt; a kelyhet mazsolás, aszalt gyümölcsös, mézes jegyek töltik ki. Az érettséget sugárzó illatvilág az ízben is folytatódik, itt a mézes, kajszis, citrusos aromatika kapja a főszerepet. A test súlya közepesnek hat, a savak nem lépnek elő, de gondoskodnak a bor tartásáról; az alkohol alacsony. Az összkép kerekségében a maradék cukor jelentős szerepet játszik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-18

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  800
 • Ár

  2800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  60% hárslevelű
  30% kövérszőlő
  10% sárgamuskotáy

A pincészet borbemutatása

Töppedt, részben aszúsodott szőlőből préseltük a mustot, egy éjszakás áztatás után. Az egyes fajtákat együtt dolgoztuk fel. Az erjesztés 2 és 3 éves tölgyfa hordókban történt spontán módon. Az erjesztést fejtés, majd további 1 hónapos érlelés követte szintén hordóban. Palackba 2012 áprilisában került.

Érlelési információk

Tölgyfahordós erjesztés és egyhónapos tölgyfahordós érlelés. Két év palackos érlelés a piacra kerülés előtt.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

A pincénél.

Paulay Borház bemutatása

A Paulay Borház és Vendégház, mely Paulay Ede szülőháza, e neves személyről kapta a nevét, aki a Nemzeti Színház igazgatója volt 1878-tól élete végéig. Az épület 2011-es felújítása után nyitotta meg kapuit a borkedvelők és az ide látogatók előtt. A családi vállakozás egyenlőre 1,5 ha szőlőt művel a tokaji Verebes, Melegoldal és Nyesti dűlőkben. A jelenleg termeszthető fajták mellett kísérletezünk a filoxéravész előtt Hegyalján is honos régi szőlőfajtákkal is. A dűlőtúrák és a borkóstolók a házigazdák irányítása mellett történnek.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!