A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Furmint Késői Szüret

Angyal Borászat Tokaji Furmint Késői Szüret 2011

Véleményünk szerint

Mély színű, borostyánárnyalatot magára öltő bor. Az intenzív illat karaktere ezzel párhuzamos, a reszelt almás, mézes, diós jegyek oxidált tónusban jelennek meg benne. A korty szerkezetét a maradék cukor határozza meg, a savérzet visszafogott, így lágy textúra alakul ki. Az aszalt gyümölcsös, olajos magvas, propoliszos aromatika az illatnak megfelelő úton halad, a test és az alkohol a kompozícióval arányos.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-25

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.1 %
  • Palackmennyiség

    10000
  • Ár

    2000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

A pincészet borbemutatása

A november végi szüret meghozta a várva várt reményeinket ennél a borunknál. Igen, megkaptuk a túlérett, töppedt szőlőszemek mézédes, naspolyára, vadkörtére és aszalt gyümölcsökre jellemző ízeit. Cukortartalmát magasan megőrizve készítettük el ezt a könnyű desszertbort.

Érlelési információk

Három hónapos tölgyfa hordós és négy hónapos palackos érlelés.

Pinceidő

Azonnali fogyasztásra.

Hol vásárolható meg

Gasztronómia, borszaküzletek, borabor.hu, Sommelier Gastro Borkereskedés, Auchan, Metro

Angyal Borászat bemutatása

Tokaj-Hegyalja méltán híres bortermelő vidékének szívében Rátka község határában található az Angyal Borászat és Szőlőbirtok központja, mely a szőlő feldolgozás mellett otthont ad a 12 vendégszobának és annak a közel 1 kilométer hosszúságú pincének, mely egyedülálló a régióban. Kiváló helyszín akár családi kikapcsolódásra, de alkalmas baráti vagy céges találkozók lebonyolítására is. Ezen a helyén állt Rátka község szövetkezeti pincéje és feldolgozója, felette 100 főt befogadására kialakított kóstoló terem, étterem, és terasz. A jelenlegi formájában látogatható Borászat 2013.tavaszára került teljesen felújított állapotban a vendégeink birtokába.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!