A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Angyal Üzenet Tokaji Furmint Top Selection

Angyal Borászat Angyal Üzenet Tokaji Furmint Top Selection 2013

Véleményünk szerint

Szalmasárga színű a bor. Sárga húsú gyümölcsökre és tölgyfahordós érlelésre fókuszál a határozottan fellépő illat. És a korty folytatja az illat által megkezdett utat; a pörkölési jegyekhez és a körtéhez, narancshoz azonban itt citrusok is csatlakoznak. A test és az alkohol közepes súlyú, a savak integrálódtak a szerkezetbe, de mennyiségük elegendő ahhoz, hogy izmos textúrájúvá tegyék a tételt. A lecsengés mézes zamatokkal zárul.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  4300
 • Ár

  2600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

Remek évjárat remek bora. Teljes érettségben október derekán szüretelt, magas minőségű és cukor tartalmú alapanyagból, 14 hónapos ( 5 hl-es médium + ) fiatal és új tölgyfahordós érleléssel készült. Nagy beltartalom, szép savak, krémesen integrálódott fahordós jegyek, határozott mineralitás, konyakos reflexekkel. Üzenet azoknak, akik szívesen isznak még egy pohárral, nagy furmintból. A borászat célja, olyan nagy furmint elkészítése volt, mely a viszonylag hosszú fahordós érlelés mellett is megőrzi azokat a tulajdonságait, mellyel a rá jellemző jól fogyasztható, kellemes, könnyű ivású marad.

Érlelési információk

A bor tizennégy hónapot töltött ötszáz literes új és fiatal, medium plusz égetettségű hordókban. A palackozásra 2014 április 21-én került sor.

Hol vásárolható meg

Teljesen új borsorral jelenünk meg az következő hetekben, melynek egyik képviselője a nevezett bor. A belistázás folyamatban van, Interspar, Auchan, Metro, Tesco, illetve az Ernőker Kft ital nagykereskedésünk által a gasztro piacon is meg akarunk jelenni.

Angyal Borászat bemutatása

Tokaj-Hegyalja méltán híres bortermelő vidékének szívében Rátka község határában található az Angyal Borászat és Szőlőbirtok központja, mely a szőlő feldolgozás mellett otthont ad a 12 vendégszobának és annak a közel 1 kilométer hosszúságú pincének, mely egyedülálló a régióban. Kiváló helyszín akár családi kikapcsolódásra, de alkalmas baráti vagy céges találkozók lebonyolítására is. Ezen a helyén állt Rátka község szövetkezeti pincéje és feldolgozója, felette 100 főt befogadására kialakított kóstoló terem, étterem, és terasz. A jelenlegi formájában látogatható Borászat 2013.tavaszára került teljesen felújított állapotban a vendégeink birtokába.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!