A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mandolás Furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet Mandolás Furmint 2005

Véleményünk szerint

Intenzív, összetett illatában kövek, föld, vanília majd virágáradat és gyümölcsök tűnnek ki. Lehet egy borban ennyiféle illat egyáltalán? Ízjegyeiben harmonizál az illattal. Finoman bemutatkozó, majd az ölünkbe ugró és ott elnyúló macska. Jó érzés hozzáérni, megsimogatni. Hiszen megvan benne a kellem, a báj, a stílus és a szépség. Kóstoljuk télen a befűtött kandalló előtt, amint az elmúlt nyáron mélázunk, vagy tegyük el még hosszabb időre a pincébe.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  75000
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A egész fürt préselése után erjesztés új zempléni tölgyből készült hordókban. A tétel 30%-a biológiai almasavbontáson esett át.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelés, 6 hónap finom seprőn

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!