A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tornai Friss Birtokbor

Tornai Pincészet Tornai Friss Birtokbor 2012

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor illata határozottan lép fel, ásványos, fűszeres ls gyantás jegyeket tárva a kóstoló elé. A kortyban is meghatározó marad ez az aromatika, amelynek közepes test és alkoholtartalom szolgál alapul. Az ugyanebbe a csoportba sorolható savérzetnek köszönhető a kompozíció tartása és az ízvilágot szélesebbé tevő zöld citromos asszociációk. Arányos, lendületét megőrző bor, a lecsengésben gyógynövényességgel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  30000
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  45% furmint
  45% zenit
  10% hárslevelű

Tornai Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ezzel a házasítással olyan bort alkottunk, amely méltán viselheti a Birtokbor nevet. A táj jellegzetes ízei megjelennek ugyan a borban, de mégis olyan barátságos, könnyen fogyasztható bor született, amit bátran kortyolhatunk akár egy hétköznapi ebédhez, vagy könnyű beszélgetésekhez.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás, irányított erjesztés.

Hol vásárolható meg

Raiker, Central Drinks, Borpont Győr, IFDT, Spar, Interspar, Tesco, Auchan

Tornai Pincészet bemutatása

A Tornai Pincészet a legkisebb magyar borvidék legnagyobb és egyik legrégebbi pincészete. A Tornai család a Somló-hegyen 1946 óta foglalkozik borászattal. Tevékenységünk középpontjában a hagyományok megőrzése áll, azonban használjuk a tudomány és a modern technológia hosszas, gondos munkával sűrített nemzetközi tapasztalatait. Hatvan évre visszatekintő tapasztalatunk jó hátteret teremt arra, hogy nemzetközi eredményekkel is visszaigazoltan gondozzuk a somlói bor évszázadok alatt kialakult értékeit, a táj és a minőség mindennapi gondolatainkban összefonódott kapcsolatát. Ültetvényeink a vulkanikus talajú Somló déli lejtőin, a legjobb adottságú övezetekben terülnek el, ezek a termőhely legnagyobb egybefüggő táblái. Területeinket hagyományos és elismert somlói fajtákkal - Juhfark, Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling, - telepítettük el.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!