A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tornai Friss Zenit

Tornai Pincészet Tornai Friss Zenit 2012

Véleményünk szerint

Citromsárga bor van a poharunkban. Illata érő őszibarackot, marcipánt idéz. Kóstoláskor érezzük, hogy a savak tartást adnak a bornak, ugyanakkor engedik kifejezésre jutni az illattal párhuzamos sárga húsú gyümölcsösséget. A közepes testre épülő bort végigkísérik az ásványos asszociációk, legerősebben a lecsengésben mutatkoznak meg, amely enyhe alkoholmelegséget is hordoz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  30000
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% zenit

Tornai Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A zenit nem őshonos a Somlói borvidéken, mégis nagyon szerethető fajta. Frissessége, gyümölcsössége a sauvignon blanc-éval vetekszik. A 2012-es évjáratban a kevés csapadék ellenére is jó savakat sikerült megőrizni, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy az ilyen gyümölcsös jellegek igazán kidomborodjanak. Ha lehet, az eddieknél még jobban törekedtünk a gyümölcsösségre, frissességre, így sikerült ebből a magyar fajtából egy nemzetközi ízlésnek is tetsző bort alkotni.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás, irányított erjesztéssel.

Hol vásárolható meg

Raiker, Central Drinks, Borpont Győr, IFDT, Spar, Interspar, Tesco, Auchan

Tornai Pincészet bemutatása

A Tornai Pincészet a legkisebb magyar borvidék legnagyobb és egyik legrégebbi pincészete. A Tornai család a Somló-hegyen 1946 óta foglalkozik borászattal. Tevékenységünk középpontjában a hagyományok megőrzése áll, azonban használjuk a tudomány és a modern technológia hosszas, gondos munkával sűrített nemzetközi tapasztalatait. Hatvan évre visszatekintő tapasztalatunk jó hátteret teremt arra, hogy nemzetközi eredményekkel is visszaigazoltan gondozzuk a somlói bor évszázadok alatt kialakult értékeit, a táj és a minőség mindennapi gondolatainkban összefonódott kapcsolatát. Ültetvényeink a vulkanikus talajú Somló déli lejtőin, a legjobb adottságú övezetekben terülnek el, ezek a termőhely legnagyobb egybefüggő táblái. Területeinket hagyományos és elismert somlói fajtákkal - Juhfark, Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling, - telepítettük el.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!