A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Tornai Pincészet Olaszrizling 2015

Véleményünk szerint

Halvány citrom szín, illata intenzív, benne csonthéjas gyümölcsök, fehér és sárga virágok, citrusok, pici ásványos füstösség. A korty tükrözi az illatot: alma, barack, érett citrom és ásványosság. A korty közepesen hosszú, élénk savak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-09-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  12% %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  1200
 • Fajtaösszetétel

  olaszrizling

Tornai Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában karakteres, fűszeres jegyek keverednek mézes, köves, mandulás aromákkal. Ízében összetett, körtés - zöldalmás gyümölcsösség mögött kifinomult ásványosság és karakteres savak adják a tartást. Hosszú utóíze tipikus Olaszrizling karaktert mutat.

Érlelési információk

tartályos

Pinceidő

2017-ig

Tornai Pincészet bemutatása

A Tornai Pincészet a legkisebb magyar borvidék legnagyobb és egyik legrégebbi pincészete. A Tornai család a Somló-hegyen 1946 óta foglalkozik borászattal. Tevékenységünk középpontjában a hagyományok megőrzése áll, azonban használjuk a tudomány és a modern technológia hosszas, gondos munkával sűrített nemzetközi tapasztalatait. Hatvan évre visszatekintő tapasztalatunk jó hátteret teremt arra, hogy nemzetközi eredményekkel is visszaigazoltan gondozzuk a somlói bor évszázadok alatt kialakult értékeit, a táj és a minőség mindennapi gondolatainkban összefonódott kapcsolatát. Ültetvényeink a vulkanikus talajú Somló déli lejtőin, a legjobb adottságú övezetekben terülnek el, ezek a termőhely legnagyobb egybefüggő táblái. Területeinket hagyományos és elismert somlói fajtákkal - Juhfark, Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling, - telepítettük el.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!