A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Top Selection Ilona Olaszrizling

Tornai Pincészet Top Selection Ilona Olaszrizling 2011

Véleményünk szerint

A mélysárga színű bor illatában intenzíven jelennek meg a fahordós érlelés jegyei, amelyek az ásványos, vegetális, viaszos asszociációkkal egy szikár tónusú illatvilágot építenek fel. A korty az illat aromatikáját folytatja mind jegyeiben, mind erejében, a teltség érzetéhez ezeken túl hozzájárul még a jelentős test és a közepes alkohol is. A savak mennyisége a kompozícióval arányos. Masszív, maszkulin fehérbor karamelles, keserű mandulás lecsengéssel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  12,7 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Tornai Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az olaszrizling igen népszerű fajta Magyarországon, elsősorban könnyű fogyaszthatósága, frissessége és jó savai miatt szeretik. Ez a bor mindezek eszenciája, különleges alapanyag különleges bora, szépen lekerekedett savakkal: jó példája annak, hogy ebből a fajtából is lehet nagy bort készíteni. Olaszrizling koncentrált változatban. Érett szőlőkből, gazdag beltartalommal olyan bor született, mely igazi különlegessége a pincének. A fahordó vaníliás jegyei szépen egészítik ki a gyümölcsös illatokat. Ízében kerek, jól lefinomodott savakkal, olajos koncentráltsággal, háttérben a fajtára jellemző keserűmandula-ízekkel.

Érlelési információk

2011. szeptember 22-én szüretelték. Az érlelés fahordóban zajlott.

Tornai Pincészet bemutatása

A Tornai Pincészet a legkisebb magyar borvidék legnagyobb és egyik legrégebbi pincészete. A Tornai család a Somló-hegyen 1946 óta foglalkozik borászattal. Tevékenységünk középpontjában a hagyományok megőrzése áll, azonban használjuk a tudomány és a modern technológia hosszas, gondos munkával sűrített nemzetközi tapasztalatait. Hatvan évre visszatekintő tapasztalatunk jó hátteret teremt arra, hogy nemzetközi eredményekkel is visszaigazoltan gondozzuk a somlói bor évszázadok alatt kialakult értékeit, a táj és a minőség mindennapi gondolatainkban összefonódott kapcsolatát. Ültetvényeink a vulkanikus talajú Somló déli lejtőin, a legjobb adottságú övezetekben terülnek el, ezek a termőhely legnagyobb egybefüggő táblái. Területeinket hagyományos és elismert somlói fajtákkal - Juhfark, Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling, - telepítettük el.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!