A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Törökverő

Demeter Pincészet Törökverő 2009

Véleményünk szerint

A görögdinnyére, meggyre emlékeztető gyümölcsös illathoz babéros, paprikás, zöld fűszeres jegyek társulnak. A savak kifejezetten élénken hatnak kortyban, slankítva annak testét. Az aromák tekintetében a korábban elmondottaknak megfelel az ízkép. Fűszeresebb pörkölteket fogyasztanánk hozzá.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-01-03

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    9000
  • Ár

    1490 Ft
  • Fajtaösszetétel

    40% kékfrankos
    40% cabernet franc
    20% merlot

Demeter Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Közepes rubinszínű bor halvány rózsaszínes széllel és reflexekkel. Illatában az alkoholban eltett meggy, cseresznye és szilva is megtalálható, hozzá némi karácsonyi fűszerrel, szegfűszeggel, fahéjjal, szerecsendióval és narancshéjjal. Szép érett savakkal és tanninokkal rendelkezik, alkoholja simulékony, közepesnél nagyobb test és komoly komplexitás jellemzi. Ízjegyei közt ismét megjelenik az alkoholban eltett szilva, de mellette kevés gyümölcskenyér, fehér bors, vegetális jegyek és pörkölt mogyoró is. Hosszú lecsengésében csokoládés motívumok tűnnek fel. Ételeként fehér borssal ízesített borjúmirigyet, disznótorost (inkább csak hurkát) birskompóttal és egyéb belsőségeket adnék.

Érlelési információk

18 hónapig érett 100 hektoliteres ászokhordóban.

Hol vásárolható meg

A pincénél.

Demeter Pincészet bemutatása

A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!