A pincészet borbemutatása
Közepes rubinszínű bor halvány rózsaszínes széllel és reflexekkel. Illatában az alkoholban eltett meggy, cseresznye és szilva is megtalálható, hozzá némi karácsonyi fűszerrel, szegfűszeggel, fahéjjal, szerecsendióval és narancshéjjal. Szép érett savakkal és tanninokkal rendelkezik, alkoholja simulékony, közepesnél nagyobb test és komoly komplexitás jellemzi. Ízjegyei közt ismét megjelenik az alkoholban eltett szilva, de mellette kevés gyümölcskenyér, fehér bors, vegetális jegyek és pörkölt mogyoró is. Hosszú lecsengésében csokoládés motívumok tűnnek fel. Ételeként fehér borssal ízesített borjúmirigyet, disznótorost (inkább csak hurkát) birskompóttal és egyéb belsőségeket adnék.
Érlelési információk18 hónapig érett 100 hektoliteres ászokhordóban. |
Hol vásárolható meg
A pincénél.
Demeter Pincészet bemutatása
A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.