A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tramini

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Tramini 2007

Véleményünk szerint

Az aranyszínű bor illatából birsalmát, fügét, virágokat és olajos magvakat szagolhatunk ki. Kóstoláskor egy közepesnél nagyobb testű, lekerekedett savgerinccel bíró, tüzes borral találkozunk. Hosszú utóízében mandula és gyógynövények bukkannak elő. Spenóttal körített ricottás raviolihoz vagy sűrű kukoricás csirkehúsleveshez ajánljuk, amelyet kakukkfűvel és friss petrezselyemmel ízesítettünk. Ha pedig marad még a palackban a vacsora után, töltsünk magunknak még egy pohárral egy beszélgetéshez vagy fényképrendezgetéshez.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-02-16

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    14.0 %
  • Palackmennyiség

    1200
  • Ár

    2500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% tramini

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Kisfahordós érlelés

Pinceidő

5-10 év

Hol vásárolható meg

Pincészetnél

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!