A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Tramini

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Tramini 2011

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva fűszeres és virágos jegyek köszöntenek, az illat hátterében pedig ezeken túl barack és körte hoz létre egy felhőszerű, puha, édes illatvilágot. A savak játékosak, vezető szerkezeti elemként citrusos, grépfrútos asszociációkat keltenek. Az aromatár tekintetében az illattal való párhuzamot az ízben inkább a zöld fűszeres zamatok jelentik. A bor teste és alkoholtartalma közepes, nem fékezik a korty frissességét.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-10-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  12.9 %
 • Palackmennyiség

  25000
 • Ár

  2230 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% tramini

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A traminiszüretre akkor került sor, mikor a bogyók már a zsendülés halvány rózsaszínéből bronzbarnára nemesedtek, amellyel alkalom nyílik a fajtajegyek héjból mustba való áztatására. Az ilyen biológiai érésben szedett szőlő mustját magasabb cukortartalom és alacsonyabb savszint jellemzi. A szőlőhéj feltárását, a must tisztítását és erjesztését precíz, gondos technológiával végeztük. Ez lehet a záloga a fűszeres traminire oly jellemző, virágos karakterek kialakulásának - elsősorban tearózsára, bodzavirágra, licsire emlékeztető áradó illatvilág. Páratlan aromakészlete miatt mindenekelőtt az illatos fajták kedvelőinek ajánljuk. Társulhat fűszeres, akár távol-keleti ízvilágú ételek mellé, ugyanakkor kiegészítője lehet nem édes desszerteknek egyaránt.

Érlelési információk

A bor tartályban, irányított körülmények között erjedt és érett. 2012 márciusában palackozták.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!