A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Vértes Kincse

Geszler Családi Pincészet Vértes Kincse 2014

Véleményünk szerint

Egészen halvány a szalmasárga e bor színében. Az illat határozottan és édes hangulatban lép fel, sárga húsú gyümölcsök, citrusok, tutti-frutti jut eszünkbe, amikor a pohárba szagolunk. Bár a test a könnyed, az alkohol az alacsony kategóriába sorolható, mégis telt érzetű e bor ízvilága. Ebben az ananászos, mangós, érő sárgadinnyés aromatika mellett néhány gramm maradék cukor is szerepet játszhat. A savak fokozzák a bor élénkségét. Zamatos fehérbor, amely igyekszik kóstolója kedvében járni.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  1000
 • Ár

  1500-2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% ezerjó
  50% királyleányka

A pincészet borbemutatása

Egy izgalmas cuvée ez a reduktív bor. Tiszta, egyenes ízek, különleges illatok, nemes alapanyagok. Nevét a csodálatos Vértes hegység ihlette; a Geszler-ültetvények jelentős része a Vértes hegység dűlőin fekszik, melyek a legjobb tulajdonságú területek. Aperitifként 10-12 °C-on, sültekhez, szaftos ételekhez. Díjak: Szent György napi borverseny 2015 (Mór) arany érem.

Érlelési információk

tartályos

Pinceidő

2 év

Geszler Családi Pincészet bemutatása

Sváb hagyomány, tüzes Ezerjó, családias hangulat A Geszler Családi Pincészet egy a nevéből is kitűnő móri családi borászat a Móri Borvidéken, melyben erős alapot adott a múlt, a szorgalmas sváb identitás, az elődök tisztelete, ugyanakkor legalább olyan fontos családunk jelenében és jövőjében, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk a ma borkedvelőinek. A szőlő, a bor körüli minden feladaton ott van a kezünk nyoma, a móri bor szeretete és tisztelete, ezt az ősi rajongásunkat adjuk át a borkóstolókon is a vendégeinknek felszabadult, vidám hangulatban, ahogy ezt láttuk apáinktól, nagyapáinktól, dédapáinktól... Mert ha a dugó kikerül a palackból, akkor lehet igazán megismerni minket, a borvidéket és így lesz egy pár órás programból egy maradandó élmény mindannyiunknak, reméljük Önöknek is, nekünk bizonyára, mert nagyon szeretjük a társaságot, az ízes beszélgetéseket. Két pince, két stílus Két pincénk ugyanazon domb két oldalán helyezkedik el majdnem egymás mögött pár percnyire egymástól, Zrínyi utcai 40 fős "kispincénk" családi örökség, ebben a több mint 200 éves sváb borkóstolópincében megállt az idő, hagyományos pince hagyományos sváb berendezésekkel: tiszta szobával, présházzal, bálványpréssel, a pincében fahordókkal, a szőlődomb tetejére állva Vénhegyre (szőlődomb), Vértesre néző panorámával. A domb másik oldalán pedig egy szintén legalább 200 éves korszerűsített akadálymentesített "nagypincénk" ami egy modern látványborászat, alsó szintjén a feldolgozó, palackozó résszel, tartályokkal, mély, hosszú pincével, álló borkóstoló helyiséggel a bortrezorban emeleti szintjén 75 fős elegáns borkóstolóteremmel, kerti pavilon résszel, csodás Bakonyra néző panorámával.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!