A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Vértes Kincse

Geszler Családi Pincészet Vértes Kincse 2014

Véleményünk szerint

Színe halvány citrom zöldes reflexekkel. Illata intenzív, karakteres, benne vegetális jelleg, zöldalma, citrom, citromhéj, lime, kis fehér virág. A kortyban kis szénsav, frissesség, hűvös karakter. A felhasznált szőlőfajták ízjegyei nem mutatkoznak meg. A korty elején kellemes, közepes szintű savérzet, amely aztán gyorsan elillan. A végén jelentős ideig kitart a kesernye, grapefruit íz, némi fémes ízérzet. Remek nyári ital azoknak, akik szeretik a fanyar, kesernyés ízeket, a 4 gramm maradék cukor ugyanis nem oldja fel a citrusos, hűvös karaktert. Jó ár-érték arány.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-01-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  12,2 %
 • Palackmennyiség

  1200
 • Ár

  1300 ft
 • Fajtaösszetétel

  50% ezerjó
  50% királyleányka

A pincészet borbemutatása

Aperitifként 10-12 fokon, sültekhez, szaftos ételekhez, vagy amihez jól esik... (Sav: 6,1 g/l; cukor: 4 g/l) Egy izgalmas cuvée: tiszta, egyenes ízek, különleges illatok, nemes alapanyagok. Nevét a csodálatos Vértes hegység ihlette, gyönyörű és izgalmas látnivalóival buzdítunk minden kedves borkedvelőt egy kellemes vértesi túrára a Móri borvidéken. A Geszler-ültetvények jelentős része a Vértes hegység dűlőin fekszik, melyek a legjobb tulajdonságú területek, ezzel biztosítva a kitűnő minőséget. Tippünk: közösségi alkalmakra közösségi embereknek, az erdő szerelmeseinek...

Érlelési információk

Reduktív; palackozva: 2015.01.

Pinceidő

2017-ig

Geszler Családi Pincészet bemutatása

Sváb hagyomány, tüzes Ezerjó, családias hangulat A Geszler Családi Pincészet egy a nevéből is kitűnő móri családi borászat a Móri Borvidéken, melyben erős alapot adott a múlt, a szorgalmas sváb identitás, az elődök tisztelete, ugyanakkor legalább olyan fontos családunk jelenében és jövőjében, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk a ma borkedvelőinek. A szőlő, a bor körüli minden feladaton ott van a kezünk nyoma, a móri bor szeretete és tisztelete, ezt az ősi rajongásunkat adjuk át a borkóstolókon is a vendégeinknek felszabadult, vidám hangulatban, ahogy ezt láttuk apáinktól, nagyapáinktól, dédapáinktól... Mert ha a dugó kikerül a palackból, akkor lehet igazán megismerni minket, a borvidéket és így lesz egy pár órás programból egy maradandó élmény mindannyiunknak, reméljük Önöknek is, nekünk bizonyára, mert nagyon szeretjük a társaságot, az ízes beszélgetéseket. Két pince, két stílus Két pincénk ugyanazon domb két oldalán helyezkedik el majdnem egymás mögött pár percnyire egymástól, Zrínyi utcai 40 fős "kispincénk" családi örökség, ebben a több mint 200 éves sváb borkóstolópincében megállt az idő, hagyományos pince hagyományos sváb berendezésekkel: tiszta szobával, présházzal, bálványpréssel, a pincében fahordókkal, a szőlődomb tetejére állva Vénhegyre (szőlődomb), Vértesre néző panorámával. A domb másik oldalán pedig egy szintén legalább 200 éves korszerűsített akadálymentesített "nagypincénk" ami egy modern látványborászat, alsó szintjén a feldolgozó, palackozó résszel, tartályokkal, mély, hosszú pincével, álló borkóstoló helyiséggel a bortrezorban emeleti szintjén 75 fős elegáns borkóstolóteremmel, kerti pavilon résszel, csodás Bakonyra néző panorámával.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!