A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Olaszrizling

Maczkó Róbert Pincészete Villányi Olaszrizling 2015

Véleményünk szerint

Halvány citrom szín, közepesen intenzív illat. Benne bodzás és vágott füves jegyek, érett citrusok és banán, sárgadinnye. A kortyban némi szénsav. Édes, érett gyümölcsös jegyekkel nyit, majd fanyar citromos, grapefruitos savanyúsággal zár. Jól iható, behízelgő nyári bor, a tipikusan fogyasztóbarát kategóriából.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-10-18

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12,3 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  1500 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Szarkás, Zuhánya, Kövesföld dűlők terméseiből, reduktív eljárással készült bor. Egresre emlékeztető illat (tavasszal még inkább citrusos volt), ízében pedig a fajtára jellemző kesernyésség jelentkezik. Nem akartam ’nagy’ bort belőle, sokkal inkább a fajta elsődleges aromáit, könnyedséget és frissességet próbáltam a palackba menteni.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

azonnal fogyasztandó

Maczkó Róbert Pincészete bemutatása

Családunkban a szőlőtermesztés sok évtizedes múltra tekint vissza, így már kisgyermekként kivettem a részem a szőlővel és borral kapcsolatos munkálatokból. Édesapámmal 1996-ban alapítottunk meg vállalkozásunkat - ekkor már kizárólag szőlőt műveltünk - melynek legfontosabb célja a csúcsminőségű borok készítése és azok megismertetése nemcsak a hazai, hanem más országok borkedvelőivel is. Jelenleg 18,5 hektáron gazdálkodunk a Villányi borvidéken, Magyarország legdélibb fekvésű, legnaposabb borvidékén. A hosszú, száraz nyarak, a szubmediterrán éghajlat és a löszös talaj, mind ideális feltételeket teremt a szőlőtermesztésnek. A hely kiváló adottságait kihasználva, hozzáértéssel, odafigyeléssel és törődéssel készülnek évről-évre a Maczkó-borok. A borvidék főként vörösborairól ismert, fajtáink között szerepel a portugieser, zweigelt, blauburger, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos és cabernet franc. Fehér fajtáink az olaszrizling és a chardonnay. Célunk évről-évre több prémium kategóriás bor készítése, és annak bizonyítása, hogy Villányban is készíthetők olyan borok, melyek a világon bárhol megállják a helyüket. A borversenyeken elért Nagy Arany és Arany érmek megerősítenek abban, hogy jó úton járunk és ezt az utat kell folytatnunk. Mindez továbbra is sok és következetes munkát követel, melybe a későbbiekben a következő generációknak is be kell kapcsolódniuk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!