Édességek
2009-04-17 | Tóth AdriennHa édes ételt párosítunk édes borhoz, a legfontosabb, hogy a bor édesebb legyen, mint a desszert. Ez az elv sok esetben komoly nehézség elé állít minket, ha klasszikus édességeink mellé keresünk társat.
Pont emiatt, ha megvizsgáljuk a legtöbb borvacsora menüjét, egy kevésbé édes desszertet találunk majd. Ennek oka, hogy ezek az inkább az ízekre, mint az édességre koncentráló fogások nem fedik el a bort, hanem inkább teljes szépségében engedik tündökölni.
Példa: készítsünk krémeket friss gyümölcsökből, ezek szépen működnek együtt a késői szüretelésű, de fiatalos karakterű édes borokkal. Érettebb jegyekkel bíró borok esetében alapanyagul aszalt gyümölcsöket válasszunk.
T.A.
Winelovers borok az olvasás mellé

Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!