A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Édességek

2009-04-17 | Tóth Adrienn



 

Ha édes ételt párosítunk édes borhoz, a legfontosabb, hogy a bor édesebb legyen, mint a desszert. Ez az elv sok esetben komoly nehézség elé állít minket, ha klasszikus édességeink mellé keresünk társat.

Pont emiatt, ha megvizsgáljuk a legtöbb borvacsora menüjét, egy kevésbé édes desszertet találunk majd. Ennek oka, hogy ezek az inkább az ízekre, mint az édességre koncentráló fogások nem fedik el a bort, hanem inkább teljes szépségében engedik tündökölni.

Példa: készítsünk krémeket friss gyümölcsökből, ezek szépen működnek együtt a késői szüretelésű, de fiatalos karakterű édes borokkal. Érettebb jegyekkel bíró borok esetében alapanyagul aszalt gyümölcsöket válasszunk.

T.A.

 

 


Címkék

édesség

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!