A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

India

2009-04-17 | Tóth AdriennJelenleg az indiai az egyik legdinamikusabban növekvő bortermelés a világon. Bár több száz éve készítenek bort az országban, az utóbbi tíz évben zajlott le egy mérvadó fordulat, amelynek köszönhetően ma már az Indiában elfogyasztott borok háromnegyede az országhatáron belülről származik.

A borok minősége a helyi termelők szerint lassan, de biztosan növekszik. Egy vezető indiai borász úgy fogalmazott, hogy míg szerinte ma az országban készített legjobb bor egy 30 dolláros nemzetközi borral bátran felveheti a versenyt, addig öt évvel ezelőtt ezt a számot még csak 12 dollárra tette volna.

Bortörténelem

Indiában régre nyúlik vissza a szőlőtermesztés hagyománya, a legvalószínűbb, hogy Perzsiából érkezetek az első tőkék, amelyeket aztán buddhista szerzetesek terjesztettek el az országban, persze nem feltétlenül azzal a céllal, hogy bor készüljön termésükből. Ennek ellenére nem számított ritkaságnak a must erjesztése, és főleg a portugál illetve brit kolóniák létrejöttekor támogatták széles körben a boripar fejlesztését.

T.A.

 

 


Címkék

india

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!