A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Lea Linster

2008-09-15 | Tóth Adrienn 

Lea Linster jogi tanulmányait szakította meg édesapja halála után, hogy átvegye szülei luxemburgi éttermét, amelyet hamarosan a legnevesebbek közé emelt. A „Lea Linster Cuisinière” Frisange-ban, Luxemburgtól délre 1982. december 12-én nyílt meg. Az ex-ügyvédtanoncnak kevesebb, mint öt évre volt szüksége ahhoz, hogy megkapja első Michelin csillagját.

Később, 1991-ben „Kaschthaus” néven egy másik éttermet is nyitott, amely kevésbé a modern csúcsgasztronómiáról, inkább a hagyományos káposztás, belsőségekben bővelkedő luxemburgi konyháról szól. Egy látogatása alatt készült interjúban azt mondta, hogy egyik sem jobb a másiknál, mindkettő másról szól, az embernek pedig egyszer az egyikhez, máskor pedig inkább a másikhoz van kedve. A lényeg, hogy legyen választási lehetőség.

1989-ben nyerte meg a lyoni nemzetközi szakácsversenyt, a Bocuse d’Or-t. Ugyanebben az évben a Gault-Millau francia étteremkalauz a maximálisan adható húszból tizenhat pontot adott neki, ami elég jónak számít.

És hogy ne csak a konyháról beszéljünk, 1999-ben a Lea Linster Cuisinière a legjobb Champagne szelekcióval rendelkező borlistájáért kapott trófeát.

A hölgy amellett, hogy két éttermét üzemelteti, és 1990-ben született Louis nevű fiát neveli, több újságban is állandó rovatot vezet, saját német nyelvű televíziós műsora van, és szakácskönyveket is kiad.

 

 


Címkék

léa linster

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!