A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Magyar Bor Akadémia

2008-01-31 | Tóth AdriennA Magyar Bor Akadémiát 1992-ben alapították, alapszabályzata szerint a következő célokkal: „az Akadémia célja a Magyar szőlészet és borászat tudományos fejlődésének szolgálata, a gazdasági életben elfoglalt helyének erősítése, a bor fogyasztási kultúrájának emelése, a magyar borok és a gasztronómia méltó egymásra találásának elősegítése, a magyar bor és a kultúra kapcsolatának megújítása”.

A szervezet fontosnak tartja ezen túl a Kárpát-medencei két- és többoldalú szakmai kapcsolatok ápolását az együttgondolkodás, összetartozás jegyében. Ennek keretében immár harmadik alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei borok versenyét.

Az Akadémia jelenleg 130 rendes, 13 örökös, 23 tiszteletbeli tagot számlál, közöttük vannak szőlészek, borászok, művészek, tudósok és közéleti személyiségek. Az elnök Dr. Sümegi József bortermelő, a főtitkár Zilai Zoltán, a Magyar Borkultúra Kht. ügyvezetője. Az operatív irányítást öt alelnök látja el, amelynek tagjai: Frittmann János, Niszkács Miklós, Sári Enikő, Takler András, Dr. Zelnik József.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!