A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szőlőmagolaj

2011-07-11 | Vizi Csenge


A mag lisztjéhez hasonlóan gazdag antioxidánsokban, rengeteg telítetlen zsírsavat tartalmaz, és például E-vitamin az összes többi olajfélénél sokkal magasabb arányban található meg benne.


Először is mindenképp tisztáznunk kell, hogy a szőlőmagból kétféle dolog készülhet: szőlőmagliszt és szőlőmagolaj. Amikor a liszt készül, akkor születik az olaj is, ugyanis az összegyűjtött magból kipréselik a nedvet, jelen esetben az olajat, majd ezután őrlik meg. Mindkét természetes termék számtalan módon felhasználható, aminél több módozata csak az egészségünkre gyakorolt hatásában van.

 

Az olajokat sokszor tévesen csak salátákhoz képzeljük el vagy sütéshez használnánk, az eszünkbe sem jut, hogy például kenőcsökhöz keverhetjük, esetleg natúr formában testünk ápolására is kiválóan használhatók. Természetesen jelen esetben nem a napraforgó vagy az olívaolajról van szó, hanem a szőlőmag hidegsajtolásakor keletkező olajról. A mag lisztjéhez hasonlóan gazdag antioxidánsokban, rengeteg telítetlen zsírsavat tartalmaz, és például E-vitamin az összes többi olajfélénél sokkal magasabb arányban található meg benne.

 

Ha szervezetünk folyamatosan stressz hatása alatt van, akkor kitűnő segítség lehet immunrendszerünk védelmi vonalának megerősítésében a szőlőmagból készült olaj. Ráadásul szívünket is megóvhatjuk rendszeres fogyasztásával: az ereket védi a meszesedéstől, erősíti, rugalmassá teszi azokat, a koleszterin szintet is a jó irányba befolyásolja, ugyanis csökkenti a káros LDL koleszterint, illetve növeli a jótékony HDL szintet.

 

Amennyiben a családunkban előfordul szürkehályoggal küzdő beteg, akkor annak mindenképpen érdemes figyelmébe ajánlani e készítményt, de akár az öregedési folyamatokat is lassíthatjuk az olajjal. Férfiak impotencia zavarok és prosztata rendellenességek esetén, míg nők a változás korába lépve, annak tüneteit csökkenthetik szedésével.

 

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!