A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
szőlőmagliszt
Másfél évtizede folyamatosan építkezünk
Bock Józsefet kérdeztük 1. rész
Hivatalos felmérés nélkül is biztosak vagyunk benne, hogy a Bock az egyik legismertebb boros márka itthon. Ha valaki ellátogat hozzájuk Villányba, vagy csak végigtekinti a pincészet portfólióját, európai méretekkel mérve egy borbirodalom képe bontakozik ki előtte. Arról azonban, hogy hogyan jutott el idáig a kilencedik generációs villányi borász, kevesebben tudnak, így először erről faggattuk Bock Józsefet.
Szőlőmagliszt
Talán nem túlzás azt állítani az antioxidánsokról, hogy a világon az egyik legnagyobb mennyiségben a szőlőmagokban lelhetők fel.
Szőlőmagolaj
A mag lisztjéhez hasonlóan gazdag antioxidánsokban, rengeteg telítetlen zsírsavat tartalmaz, és például E-vitamin az összes többi olajfélénél sokkal magasabb arányban található meg benne.
Mi lesz a magból?
Ismerjük meg a szőlőmagot!
Biztosan mindannyian láttunk már olyat (vagy épp mi magunk is így szoktuk csinálni), hogy amikor valaki szemeket csipeget egy szőlőfürtről, módszeresen elkerüli a magok lenyelését. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen a gyümölcshús édes, selymes érzetére ki ne vágyna? Főképp azért nem érdemes a maggal foglalkozni, mert az természetes formában nem hasznosítható szervezetünknek. Azonban vannak olyanok Magyarorszagon, akik úgy döntöttek, kicsit mélyebbre ásnak, és lehántják a magról a héjat, például a Gere Pincészet házatáján!
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás