A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tokaji Borbarátnők Társasága

2009-01-09 | Tóth Adrienn2003. december 5-én Mádon tizennyolc hölgy fogott össze és alapította meg a Tokaji Borbarátnők Társaságát. A szervezet tisztában van vele, hogy a bor tradicionálisan amolyan férfi dolognak számított, ám ők úgy vélik: „… változnak az idők, a borok és változunk mi, nők is, és már mi is szerepet kérünk-kapunk a bor világában!”

A társaság tagjait tokaji borászok, borszakértők, borászfeleségek alkotják. Feladatuknak mi mást is tekinthetnének, mint a tokaji borok hírnevének öregbítését itthon és külföldön, a kultúrált borfogyasztás népszerűsítését, ezek mellett azonban fontos számukra a hegyaljai hagyományok ápolása és újjáélesztése is. A borvidék mélyebb megismerése érdekében évente sor kerül a Tanuljunk Tokajul oktatásra. A társaság jelentős lépésnek tekinti, hogy 2007-ben felvételt nyertek a Borbarátnők Nemzetközi Társaságába (IAWIW – International Associated Women In Wine).

Legfontosabb társasági eseményük az évről-évre megrendezett jótékonysági bál. Tokaji Borbarátnők Báljának bevételét immár hetedik éve ajánlják fel egy, a borvidéken működő szervezet számára, amellyel támogatni kívánják az új nemzedék nevelését, vagy épp magának a vidéknek a fejlődését, megőrzését.

T.A.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!