A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
billecart-salmon
Champagne sor
Színvonalas buborékok
A pezsgővilág csúcsán kétségtelenül a champagne-ok helyezkednek el, ők jelenítik meg – szinte kivétel nélkül – azt a fokú eleganciát, amelyet egy magas minőségű buborékos tételtől elvárunk. Bár más borvidékeken is készülnek olyan pezsgők, amelyek az egyenes savgerinc köré rendeződnek, krémes érzetű buborékokkal bírnak és visszafogott elemekből felépülő, mégis komplex aromavilágot mutatnak, olyan sűrűségben és megbízhatósággal nem találkozhatunk velük máshol, mint Champagne esetében.
Champagne-okat kóstoltunk
Brut, rosé és millesimé tételek a sorban
A pezsgőket sok borfogyasztó hajlamos mostohagyerekként kezelni, pedig klasszikus példáik mindent tudnak, amit egy elegáns, harmonikus fehérbor. Legnagyobb elismertségnek örvendő darabjaik az északkelet-francia borvidékről, Champagne-ból érkeznek. Igazi különlegességüket az adja, hogy egyszerre tudják megjeleníteni a magas fokú letisztultságot és komplexitást. Bár champagne-t egész évben lehet inni, a legtöbb palack mégis az év utolsó hónapjában pukkan ki. Ebből az alkalomból mi is összegyűjtöttünk néhányat az itthon kapható tételek közül.
Bevezető Champagne világába 4. rész
Az ünnepek csillogó itala
A cikksorozat apropóját – mint azt már az első részben is leírtuk – az adta, hogy Denis Roland-Billecart Budapestre látogatott november folyamán. Érdekes dolgokat tudtunk meg tőle saját champagne filozófiájáról és pincészetük történelméről. Azért gondoltuk, hogy érdemes lenne először a háttérbe nézni, hogy így értelmezhetőbbé és érdekesebbé váljon az, ami itt következik.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás