A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
bor és hazdaság
Borgazdaságtan
Rövid borhírek Olaszországból 2. rész
A borkultúra, ahogy azt korábban említettük, a ma Itáliaként ismert félszigetre a görögök közvetítésével került. Az egyre terjeszkedő népcsoport délről, Szicília irányából közelítette meg Olaszországot, körülbelül 800 évvel Krisztus előtt. A hatszáz évvel később érkező rómaiak rabszolgáik segítségével valósították meg a nagyméretű szőlőművelést és borkészítést. Olyan mértékben kiterjedtek az ültetvények a partvidéki régiókban, hogy Kr.u. 92-ben Domitianusnak el kellett rendelnie bizonyos szőlők kivágását, így elegendő terület szabadult fel a gabonák és más haszonnövények számára. Érdekes, hogy ma is gondot okoz a mérték kérdése szőlőterületek tekintetében, többek között erről is szó lesz olasz hírösszefoglalónk második részében.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás