A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
bormúzeum
Holnap már ön is kínait iszik
3. rész
Vágyakozás egy egzotikus utazásra, konyhaművészet, kung fu, wuxia filmek, tradicionális gyógymódok és immár a borkultúra is virul.
Serházból lett Bormúzeum Tokajban
Elkészült a Kultúrnegyed
Egy régi, romos serház épületét alakították át Világörökségi Bormúzeummá Tokajban, összesen több mint 600 millió forintból.
Mindenkit érdekel Kína
Rövid borhírek az ázsiai országból
Talán meglepőnek tűnik, de ma Kína rendelkezik a világ ötödik legnagyobb szőlőtermő területével és a hetedik az ebből elkészített bor mennyiségét illetően. Bár a modern borvilágban új hatalomnak számít, borkultúrájának régre visszanyúló gyökerei vannak. Az ősi kínai dokumentumok szerint a szőlő a mai Üzbegisztán területéről érkezett az országban száz évvel Krisztus születése előtt, a Han dinasztia idején, az első ültetvények pedig Xi\'anhoz köthetőek a legendás Selyemút keleti végpontjához. A következőkben azonban nem erről az időszakról lesz szó, inkább a jelenlegi kínai borviszonyok közé engedünk betekintést.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás