A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
nemesítés
Hogyan készül a magyar szőlészet a klímaváltozásra?
Kihívások és megoldások rövid- valamint hosszútávon
A felmelegedés és a szélsőséges időjárás alapvetően változtatja meg a borászkodás körülményeit. Nagy kérdés, a bejáratott szőlőfajták hogyan reagálnak erre, illetve mit tehetnek a pincészetek és a döntéshozók a hatások mérséklése érdekében. A megkérdezett szakemberek egészen radikális forgatókönyvet is felvázoltak azzal kapcsolatban, mi lehet a sorsa az olyan hungarikumoknak, mint a furmint vagy az Irsai Olivér.
A generosa első évjárata
Frittmann Péter válaszolt
Ha manapság új, eddig ismeretlen szőlőfajta neve merül fel egy hazai pincészet kapcsán, akkor nagy valószínűséggel leginkább egy külföldről importált szőlőfajtáról van szó. Erre gondolhatna az ember akkor is, amikor a Frittmann Pincészet Generosa nevű fajtaboráról hall, itt azonban nem egy olasz vendéggel, hanem egy magyar nemesítésű szőlőfajtával van dolgunk. Az újdonságról Frittmann Pétert kérdeztük.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás