A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
pálinka nemzeti tanács
A jó és a rossz pálinka
Rövid pálinkahírek
Mi különbözteti meg a jó pálinkát a rossztól? Az igazi pálinka hazánkban termett gyümölcsből, vadgyümölcsből, szőlőtörkölyből és aszúszőlő-törkölyből készül, erjesztés, majd lepárlás útján, jól megválasztott technikával és technológiával, illetve a szakmai elvek betartásával. Ezzel szemben nem nevezhető pálinkának a finomszeszből, vízből, cukorból, aromákból és élelmiszer-színezékekből hideg úton, ipari mennyiségben előállított szeszes ital. A következő hírcsokorral a hazai pálinkák világába nyerünk bepillantást.
Rövid pálinkahírek
A békési szilvapálinkától az újfehértói meggypálinkáig
Hazánkban az Európai Uniós csatlakozás óta hét eredetvédett pálinka létezik: a békési szilvapálinka, a kecskeméti barackpálinka, a szatmári szilvapálinka, a szabolcsi almapálinka, a gönci barackpálinka, az újfehértói meggypálinka és a göcsei körtepálinka. A sor első tagja a Kőrösök-völgyének 30 kilométeres körzetében terem, és a legalább 50%-ban vörös szilvából álló cefrét hagyományos módon főzik le. Alábbi hírcsokrunk első tagja ehhez az italhoz kötődik.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás