A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
valpolicella ripasso
Appassimento kísérletek
Interjú Sandro Boscainivel 2. rész
A Masi pincészet elnökével, Sandro Boscainivel készített interjúnkban arról beszéltünk, hogyan hozott létre a borászat immár ötven évvel ezelőtt egy olyan borkategóriát, a valpolicella ripassót, amelyet mára sok más helyi pincészet kapcsán is ismerünk.
Saját borkategóriát teremtettünk Venetóban
Interjú Sandro Boscainivel 1. rész
Hazai vonatkozásban gyakran elhangzik, hogy a tokaji borkészítés bonyolult folyamatát milyen nehéz is egy külföldi borkedvelőnek átlátnia. Ugyanez igaz a mi részünkről az olasz Veneto tartományának borkülönlegességeire, az amarone és a recioto della valpolicellára, valamint az ezekből megszülető ripassóra. A két szál azonban könnyen párhuzamba állítható, hiszen mindkét borvidék esetében késői szüretről van szó, de míg a termést Tokajban a botritisz koncentrálja, addig Valpolicellában a szárítás segíti a töppedés elérését. A Masi pincészet idén ünnepelte az első ripasso készítésének ötvenedik évfordulóját, ebből az alkalomból Sandro Boscaini, a borászat elnöke adott interjút a Vinoportnak.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás