A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Könyv a nagyvilág pihenőhelyeiről

A világ legszebb szállodáiban

2009-01-08 | Vizi Csenge


Mit is lehetne írni egy olyan könyvről, ami kvázi albumként kerül elénk? Elemezzünk le minden képet? A helyzetünk sokkal jobb, hiszen a képek mellé leírás is társul. Még nagyobb könnyebbség, ha azok a sorok egy-egy ismert ember tollával íródtak. Esetünkben a Dr. Kiss Róbert Richárd sorozatának nemrég megjelent következő része lesz terítéken, ismerjük meg a művét és magát, az írót is!


 

A sorban negyedikként megjelenő kötet a hozzá hasonló kiadványoktól egy picit eltér. Talán az egyik legszembetűnőbb a címlapon is jól látható angol nyelvű címe. A szállodák leírásai nemzetközi voltuk miatt nem meglepő módon nem csak magyarul segítik az eligazodást a nagyvilág luxusszállodái között, hanem angol nyelven is, méghozzá párhuzamosan a magyarral. Mexikó, Argentína, Kanári-szigetek, Franciaország, Szlovákia, Kambodzsa, Arab Emirátus, Magyarország… Közel sem teljes a felsorolás, hiszen a 32 hotel nem csak szárazföldön található, akadnak köztük luxushajók is, amik egyben a legnagyobb óceánjáró szállodák egy-egy darabjának is számítanak.

A könyv egyébként 255 oldalon mutatja be a szebbnél szebb lakosztályok, a különleges éttermek és egyéb szállodai szolgáltatások kavalkádját. Minden hotel esetében találhatunk egy-egy boxot, ahol a Tudta-e, hogy… (Did you know…), Mit és hol együnk? (What and where to eat?), illetve az adott létesítmény legfontosabb adatait tárja elénk a szerző. A Tudta-e, hogy… részben különböző érdekességekkel ismerkedhetünk meg, például megtudhatjuk azt is, ha nem akarunk horribilis összeget elkölteni egy éjszakára, de mindenképp meg szeretnénk ismerkedni a kívülről csalogató szépségű hotellel, akkor (ehhez képest) aprópénzen körbevezetnek minket egy-egy lakosztályban. A Mit és hol együnk? rovat úgy gondolom, magáért beszél, míg az adott épület adatait magába foglaló kis információs panel nem csak számokkal van teli, hanem egy-egy apró térkép is segít abban, hogy képzeletben (vagy akár a valóságban) elrepülhessünk álmaink országába, álmaink szállodájába…

Akiknek az író neve még nem olyan ismert, azoknak álljon itt pár sor róla a miheztartás végett! Dr. Kiss Róbert Richard nagy utazó, szerkesztő-riporter. A Magyar Televízió részére szerkesztőként már készített a Föld hat kontinenséről dokumentumfilmet, 150 országba látogatott már el, hogy úti filmet készítsen tudósításaihoz, továbbá egy golfmagazin főszerkesztője, több turisztikai magazin, heti és havi lap szakújságírója. Mindemellett a Eötvös Loránd Tudományegyetemének Mai Magyar Nyelvi Tanszékén is ad tart előadásokat. Több kötet szerzője és írója, melyek témáikban igen sokrétű érdeklődése és tudása jelenik meg (az idegenforgalom, turisztika mellett nyelvészeti könyvekben is segédkezett már). A szerkesztőről, Szakál Lászlóról is essen pár szó, hiszen az ő ügyes-bajos munkája nélkül nem állt volna így eggyé e kötet. Ő turisztikai elemzéseket készít különböző hazai hetilapoknak, a Fashion and Travel magazin produkciós igazgatója, számos helyen gyártási vezető.

Cím: A világ legszebb szállodái 4.
Kiadó: MediaCom Kft.
www.fantastichotelsoftheworld.com
Ár: 5985 Ft

Ha értesülni szeretne a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezzen Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!