A pincészet borbemutatása
Igazi borritkaságnak számít ez a furmint és hárslevelű házasításából származó száraz cuvée, melyben a furmint jellegzetes savai tökéletesen egybeolvadnak a hárslevelű gyümölcsösségével. Elegancia, harmónia és kellemes frissesség jellemzi, melyet a 3 hónapos tölgyfa hordós érlelés tesz kerekké. Valódi karakter, mely bearanyozza a napot. Szárnyas- és halételekhez ajánljuk. Fogyasztási hőmérséklete 11 fok.
Érlelési információkA házasításig a hárslevelűt tartályban, a furmintot hordóban érlelték. Miután egyesült a két fél, a bor még három hónapot töltött hordóban. A piacra kerülés előtt egy év palackos érlelés következett. |
Pinceidőmost fogyasztandó |
Hol vásárolható meg
www.beresbor.hu webáruház, Veritas, Eszencia étterem, Magita Hotel és Étterem, Cora
Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.