Ezek Széll Tamásék legoptimistább mondatai
2017-01-23 | VinoportJanuár 24-én, a lyoni Bocuse d'Or döntőjén a magyar csapat utolsó indulóként, rendkívül erős mezőnyben rajtol. Nagyon nehéz feladat vár rájuk, ha jó helyezést akarnak elérni, de az alábbi mondataik bizonyítják, hogy van okunk az optimuzmusra.
Széll Tamás mondta
Ezidáig mindegyik felkészülésem olyan volt, hogy ott volt a háttérben az étterem. Az tud jól felkészülni, akit hermetikusan leválasztanak a feladatairól.
Nézegettem néhány fotót, ami a 2013-as versenyen készült rólam. Az eszközeink, az, ahogyan el vannak helyezve, az egész szisztéma fényévekre van attól, ahol most vagyunk.
Az idei világdöntőn legalább öt helyet szeretnék előrelépni, a dobogó pedig a legszebb álom lenne.
MTI
Az első napon az utolsó vagyok, arra kell tehát koncentrálni, hogy 11 étel után a miénk robbanjon, annyira friss és más legyen, mint a többi.
Az ösztönöz, hogy a tökéletességhez vezető nüansznyi megoldásokra is rátaláljak.
Szulló Szabina mondta
2013-ban a masszív középmezőnyben, most viszont a felső kategóriás, top mezőnyben vagyunk.
A dobogó lenne a legmagasabb álom, de az első ötben benne lenni is csodálatos.
Dívány
Hamvas Zoltán mondta
Szerintem aki nem azért indul egy versenyen, hogy nyerjen, az inkább maradjon otthon.
Vomberg Frigyes mondta
Az egyik legnagyobb eredmény, amit elértünk a Bocuse d'Or magyarországi történetében – természetesen a magyar csapat májusi európai győzelmén kívül – hogy az évek alatt sikerült olyan rendszert felépítenünk, amelyben a versenyzők profi és zavartalan körülmények között gyakorolhatnak.És ez még nem minden, hiszen több tucat tanulót tudunk bevonni a felkészülésekbe, akik valós tapasztalatokat szerezhetnek, így a versenynek az utánpótlás-képzésben is nagy szerepe van.
Minden, amit a Bocuse d'Orról magyarként tudni kell>>
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
Küldetésük a magyar bor (X)
Lérins szigetek: a szerzetesek bora Cannes partjai mellett
Megjelent a Winelovers Wine Awards eredményeit listázó digitális kiadvány
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!