A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Magyarországé a világ legprogresszívebb konyhája

Gulyás körül forog

2016-08-30 | Vinoport


Magyarországé a világ legprogresszívebb konyhája

Október 2-5. között a baszkföldi gasztronómiai világkongresszuson egyetlen díszvendéget várnak Közép-Európából, és ez Magyarország. A világ – túlzás nélkül – legjobb és legelismertebb séfjeinek és gasztro szakembereinek előadásai között négy magyar is lesz.


A gasztrovilág egyértelműen San Sebastian körül forog, és ebben az univerzumban az évek fordulópontját mindig a Gastronomika, vagyis a gasztronómiai világkongresszus jelenti. Ezt idén rendezik meg 18. alkalommal, de nemhogy Magyarországot, még például a szomszédos Ausztriát sem kérték fel soha eddig díszvendégnek. Hogy esett ránk mégis a döntés? Egyrészt biztosan a Bocuse d'Or győzelem volt hatással a szervezőkre, másrészt a Magyar Konyha meghívása.
 
Ahogy azt Madari Orsolya, a Magyar Konyha munkatársa az MR1 Kossuth Rádióban elmondta: hívásukra a szervezők több napra Magyarországra érkeztek, ahol számos éttermet, összesen mintegy 100 fogást kóstoltak meg. Ezek közül választották ki végül azokat a magyar séfeket, akiket felkértek, hogy előadást tartsanak október 2-5. között a baszkföldi helyszínen.
 
Magyarországé a világ legprogresszívebb konyhája – hirdeti a kongresszus plakátja. Spanyolország és Törökország mellett Európából idén csak mi kaptunk díszvendégnek járó kiemelést. A Bocuse-győztes Széll Tamás és párja, Szulló Szabina A gulyás evolúciója címmel tartanak majd előadást. Palágyi Eszter, a Costes séfje arról beszél majd, hogy milyen A Magyar konyha kompromisszumok nélkül, Bíró Lajos pedig A magyar konyha régen és ma címmel a paprikás krumpli és a krumplifőzelék felemelkedésének történetét meséli el és mutatja be.

 

A cukrászatunkat a váci Desszert Szalon, azaz Mihályi László képviseli majd, ő a dobostortával áll elő, továbbá fellép Hamvas Zoltán, hogy a Gerbeaud kávékultúráról beszéljen a színpadon, a mintegy kétezer vendég előtt. A kongresszus színvonalát jellemzi, hogy a magyar előadók után Joan Roca, a tavaly a világ legjobb szakácsa címet elnyerő séf előadása következik. 

A Gastronomikáról szóló rádióadás ide kattintva meghallgatható>>Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!