A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Öt borvidék csilloghat az év borbálján

Jön 2018 legexkluzívabb borgasztronómia eseménye

2018-01-05 | Vinoport


Öt borvidék csilloghat az év borbálján

Ahogy az előző 12 évben, úgy 2018-ban is az ország aktuális csúcsborai kapnak lehetőséget, hogy a Magyar Borok Bálja különleges borsorát adják. Ezúttal öt borvidék top tételei mutatkozhatnak be, hat pincészet egy-egy kiváló borán keresztül.


Az ötcsillagos Corinthia Hotel grandiózus báltermébe szervezett elit borvacsorán a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplői mellett természetesen a magyar borászok is megjelennek. A változatos programok és különleges ételsor mellett egy nívós borsor összeállítása kapott központi szerepet: ezért olyan bortípusokra építették azt a szervezők, amelyek mennyiségükben és minőségükben is egyaránt meghatározónak számítanak a hazai borkínálatban.

 

A vendégeket érkezéskor a Dél-Balaton és a Garamvári Szőlőbirtok méthode traditionnelle pezsgői köszöntik. A 2008-as Prestige Brut, a 2008-as Don Giovanni és az Evolution Rosé pezsgők indítják a sort, amit további különlegességek követnek.

 

Öt borvidék csilloghat az év borbálján

 

Az amuse bouche után a menüt fogásait kísérve felsorakozik a nagy múltú Disznókő Szőlőbirtok 2016-os, késői szüretelésű furmintja, amit a Winelovers bortesztjén a legjobb olaszrizlingnek kikiáltott Kamocsay Prémium Sós-hegy Olaszrizling 2015 követ. Ezután kerül a poharakba az est első vörösbora, a 2016-os Év Bortermelője, Mészáros Pál Bodzási Kékfrankos Válogatás 2015 tétele, majd az ikonikus Gere Kopar 2013-ból.

 

Tokaji aszú nélkül elképzelhetetlen lenne bármilyen ünnep – 2018-ban az ország legnagyobb tekintélyű borásza, Szepsy István 2008-as aszúja mutatkozhat be.

 

Öt borvidék csilloghat az év borbálján

 

Ha mindez nem elég, további 100 bort kóstolhatnak meg a vendégek, hiszen a Magyar Borok Bálja nemcsak egy elegáns báli esemény és gasztronómiai élmény, hanem egy 100 különböző magyar bort felvonultató exkluzív sétáló kóstoló is.

 

Csatlakozna a kiállítók közé? Szeretné Ön is bemutatni legmagasabb minőségű tételeit a Bál közönségének? Jelentkezzen itt: info@winelovers.hu

 

A kifogástalan menü üdvözlőfalatait az innovatív Caviar & Bull, az elő- és főételeket a Corinthia Hotel Brasserie & Atrium étterme, míg a desszertet illetve az állófogadásos vacsora fogásait a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő biztosítja.

 

 

Íme az est teljes étel- és borsora!

 

Üdvözlőfalatok

 

Marinált kecskesajt körtével és mogyoróval töltve

Osztrigavirág (oyster leaf) lime-mal és bodzával

Ropogós lazacbőrön tálalt pisztráng ceviche kaviárral

Bor: Garamvári Szőlőbirtok - Prestige Brut 2008

Bor: Garamvári Szőlőbirtok - Don Giovanni 2008

Bor: Garamvári Szőlőbirtok – Evolution Rosé

 

Öt borvidék csilloghat az év borbálján

Fotó: Benkő M. Fanni 

 

Báli vacsora

 

Füstölt libamáj terrin, datolyakrém, vérnarancs zselé és angolna

Bor: Disznőkő Késői szüret 2016

 

Tőkehal, angol szalonna, pézsmatök, fodros kel, pácolt gyöngyhagyma és roston sült törökmogyoró

Bor: Kamocsay Ákos - Prémium Olaszrizling Sós-hegy-dűlő 2015

 

Sült tejes borjú filé , kacsamáj, turbolyagyökér, füge, zöldspárga és vörösbor redukció

Bor: Mészáros Pál - Bodzási Kékfrankos Válogatás 2015

 

Marhapofa, homár ravioli, konfitált fokhagyma, paszternák és tárkonyos alaplé

Bor: Gere Attila - Kopar 2013

 

Öt borvidék csilloghat az év borbálján

Fotó: Benkő M. Fanni 

 

Állófogadásos vacsora

 

Zsályás pisztráng, „Waldorf saláta”, dió strözel, csuka kaviár
Bor: Kamocsay Ákos Prémium Olaszrizling Sós-hegy-dűlő 2015

 

Kávés szarvas nyak, aszaltszilvás szalvétagombóc, ropogós vaddisznómájas hurka, boróka jus
Bor: Gere Attila Kopar 2013

 

Hamarosan debütál a báli és állófogadásos vacsora desszertje is, amelyhez Szepsy István 2008-as Tokaji Aszúja kerül a poharakba.

 

Olvasson még többet a programról, és a tavaly év nagy sikeréről; a sétálójegyről bővebben ITT.



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!