A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ötcsillagos gasztroélmény

Sunday brunch: a villásreggeli luxusa

2017-05-04 | Vinoport


Ötcsillagos gasztroélmény

Az angolszász brunch kifejezés az angol breakfast (reggeli) és a lunch (ebéd) szavak összevonásával született – de nem csak a két szó, hanem a két étkezés is egybefonódott, hiszen a brunch egy elnyújtott étkezés: a hétvégék ünnepe, amikor későn kelünk és ráérősen, kényelmesen fogyasztjuk el első étkezésünket családunk vagy barátaink körében.


Krúdynál „gábli”-ként találkozhatunk vele – magyarul villásreggelinek hívjuk, ahol a hagyományos meleg reggeli  ételei kiegészülhetnek az ebéd fogásaival, és az ételeket kísérő sör- vagy borfogyasztás nem csupán engedélyezett, de kívánatos is.

 

"Tizenegy óra! Ez a gábli pontos ideje az egész földkerekségen. Nem lehet rajta változtatni, nyugodjunk meg benne." (Krúdy Gyula: A gábli története)

 

A szállodák által kínált Sunday brunch újraértelmezi a villásreggelit: 12 órától várják a vendégeket egy bőséges svédasztalos ebédre, amely akár több órán keresztül is tarthat. A részletekről a Corinthia Hotel Budapest kommunikációs vezetőjét, Döry Gábort kérdeztük.

 

Mitől különleges a Sunday brunch?

 

A Sunday brunch több, mint egy étkezés: egy hangulat, egy élmény, amely a vasárnap élvezetéről szól.

 

Ilyenkor sokáig ágyban maradhatunk  és a háziasszony is félreteheti a főzés gondját. A Corinthia Hotel étterme 12 órától várja a vendégeket és 16 óráig kínálja a konyha legjavát:  a hideg előételektől a válogatott desszertekig  gazdag választékkal, egzotikus fogásokkal várjuk a vendégeket, kiszolgálva a diétás elvárásokat is. Számos ételünk látványpultokon készül – a vendégek előtt, frissen sütjük a palacsintát, állítjuk össze a tésztaételeket, kívánság szerint szeleteljük a sülteket.

 

A kínálatot – a házban működő Rickshaw étteremnek köszönhetően -  autentikus  ázsiai fogások is színesítik. A desszertbüfére különösen büszkék vagyunk: saját cukrászatunk készíti az ide kerülő finomságokat. Igyekszünk folyamatosan frissíteni a kínálatot, így minden héten más téma köré építjük választékunkat – ez lehet egy különleges szezonális ünnep, vagy gasztronómiai kirándulás. A tematika nem csupán az ételekben, de a körítésben is megjelenik – a személyzet öltözékében, a dekorációban, az előzenés előadásokban egyaránt.

 

"Őszintén megvallva: nincsen olyan lehetetlenség, amelyet én ne ajánlanék reggelire." (Krúdy Gyula: A gábli története)

 

A hangsúly a közös élményen, a gondtalan pihenésen, az egymásra figyelésen van – érdemes korán érkezni és nyugalmasan, stresszmentesen kiélvezni a rendelkezésre álló időt, akár többször is visszakóstolva az ételeket.

 

Mennyire népszerű a Sunday brunch a hazai közönség körében?

 

Annak ellenére, hogy éttermünk nem rendelkezik utcafronti portállal, megtalálnak minket a vendégek. A Sunday brunch elsősorban a családok, baráti társaságok körében népszerű. Sokan ünneplik nálunk a jeles napokat – születésnapokat, házassági évfordulókat -, az ünnepnapokon is szívesen látogatnak hozzánk. Húsvétkor közel 300 vendégünk volt! A születésnapokra különös figyelmet fordítunk – tortával, köszöntő zenével készülünk, de egyedi kívánságokat is örömmel teljesítünk. A kisgyermekes családok felhőtlen időtöltéséről is gondoskodunk: a brunch teljes időtartama alatt játékok és animátoraink is rendelkezésre állnak a gyereksarokban, és természetesen a büféasztalon is megtalálhatók a legkisebbek kedvencei, a gyerekbarát fogások.

 

"De hát éppen az jelenti a gábli veszedelmességét, hogy olyan időpontra esik, amikor az embernek legjobban esik az étel." (Krúdy Gyula: A gábli története)

 

Milyen italválaszték kíséri a brunch-ot?

 

A brunch ára bőséges italválasztékot foglal magában: pezsgő, bor, sör, rostos és szénsavas üdítőitalok, ásványvíz korlátlanul fogyasztható, de természetesen van arra is lehetőség, hogy az italcsomagon felüli tételeket is felszolgáljunk. A tematikus brunch-okon különleges italok – például nyári koktélok – is elérhetőek.

 

Ötcsillagos gasztroélmény

 

A konyha számára milyen kihívást jelent a Sunday brunch?

 

A Sunday brunch-ot nem csak a vendégek, de a konyha is szereti, hiszen ilyenkor megmutathatja, mit tud. Abban a négy órában csúcsra járatjuk a szervízt, hiszen semmi nem fogyhat el, folyamatosan gondoskodnunk kell arról, hogy a teljes választék elérhető legyen és gördülékenyen szolgáljuk ki az igényeket. Ilyenkor minden a vendég körül forog.

 

Következő tematikus Sunday Brunch-ok a Corinthia Hotel Budapestben:Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!