Kollár Mariann
Bemutatkozás
Szakmai fejlődésemet nagymértékben befolyásolta a borok központjaként emlegetett Londonban szerzett nyolc éves tapasztalat, ahol megszereztem a WSET diplomámat. Több mint öt évig dolgoztam sommelier-ként, többek között a híres sztárséf Jun Tanaka-val, vezettem a legendás brit designer Sir Terence Conran private member club borbárját, és részt vettem a Michelin-csillagos Angler megnyitásában is. Utamat a legnagyobb külföldi bortehetségek és MW-k támogatták, akik megtanítottak a borok méltó tiszteletére. Mégis Jancis Robinson MW volt rám a legnagyobb hatással, aki egyben példaképem is. 2015 óta a brit Theatre of Wine borkereskedelem beszerzői feladatait látom el, és Budapestről népszerűsítem a magyar borokat az angol piacon. Ha tehetem, szabadidőmben borrégiókat látogatok a világ minden táján, például Kalifornia, Toszkána, Veneto, Douro-völgye, Brazília, Champagne, Andalúzia de többször jártam már Bordeaux-ban és Burgundiában is.
Úgy gondolom, hogy a bor egy élőlény, melynek lelke van! Ugyanúgy születik és fejlődik, mint az ember, vannak különböző életszakaszai és változnak tulajdonságai. Kóstoláskor a bor mesél a sorsáról, én pedig csak hallgatom és próbálom megérteni.
Tekintse meg cikkjeimet