Gróf Buttler Borászat
Eger
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.
Cím3300 Eger Nagykőporos út 23-25 |
Telefonszám+36-30-2679-620 |
Megközelíthetőségvonat, gépjármű |
|
E-mail konkoly@grofbuttler.hu |
Honlap http://www.grofbuttler.hu |
Borok megvásárolhatóságanagykereskedés, vinotéka, étterem |
Borkóstoló
TételszámNincs adat |
Kóstoló áraNincs adat |
BorkorcsolyaNincs adat |
Bejelentkezés+36-30-2679-842 |
Vendéglátás
HidegkonyhaNincs |
MelegkonyhaNincs |
Szakmai profil
Alapítás éve1999 |
Éves palackszám130000 |
SzőlészNincs adat |
BorászAdamovich Károly |
Termesztett fajtákkékfrankos, merlot, pinot blanc, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, chardonnay, portugieser |
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!