A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Gróf Buttler Borászat Kékfrankos 2012

Véleményünk szerint

Közepes test, intenzív illat, szellőztetés kíván. Fekete bogyós gyümölcsök, kis paprika, bors, keserű csokoládé, friss zöldfűszerek. Kis csípősség, paprikásság illatban és ízben is megjelenik. A tanninok jelentősek, kissé érdesek. A hordó erős, őrölt fahéj, szegfűszeg, bors képében jelenik meg. Ezt érett bogyós gyümölcsök, érett, lédús meggy egészítik ki. Az alkohol a ténylegesnél magasabbnak érződik, konyakmeggyes jelleget ad. Erőteljes bor, pörköltek, barbeque ételek kísérője lehet. Igazán kellemes, és további palackos érlelés még szebbé teheti.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-09-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  3050 forint
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Gróf Buttler Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A kékfrankos és a Szarkás-tető párosa mindig izgalmas és tartalmas bort eredményez. A gyümölcsök és a fűszerek mellett a terület ásványossága az, ami felismerhetővé teszi a Gróf Buttler kékfrankosait. Fajtajelleges aromák köszönnek vissza a borból, piros bogyósgyümölcsök és bors. Komplexé az ásványosság és a hordófűszerek teszik ezt a bort. Lédús gyümölcsökben gazdag, ásványos, tüzes vörösbor.

Érlelési információk

Részben fahordós érlelés, 20 hónap.

Pinceidő

5 év

Gróf Buttler Borászat bemutatása

A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!