A pincészet borbemutatása
Mély rubinszín. Piros és fekete bogyós gyümölcsökben gazdag illat, melyet fűszerek és hordófűszerek, illetve a területre jellemző elegáns ásványosság tesz még komplexebbé. Kóstolva hasonló karaktert mutat. Arányos szerkezet telt, koncentrált, lecsiszolt, mégis élénk savakkal, feszességet adó érett tanninokkal. Lecsengése rendkívül hosszú, gyümölcsökben gazdag. Érlelési potenciálja óriási, még csak most bontogatja szárnyait.
Érlelési információkTölgyfa hordós érlelés. |
Hol vásárolható meg
IFDT, Kézműves Borok Háza, Borterasz.hu, Klassz.hu, egyéb vinotékák
Gróf Buttler Borászat bemutatása
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.