A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Bikavér Nagy-Eged

Gróf Buttler Borászat Egri Bikavér Nagy-Eged 2007

Véleményünk szerint

A bor illatában elsősorban a fahordós érlelés vaníliás, karamelles, pörkölt olajos magvas jegyeit érezzük. Már az illat érettsége, teltsége folytán sejthető a bor jelentős beltartalma. A kortyban a markáns, további palackos érlelést igénylő tanninérzet bizonyul a vezető szerkezeti jegynek, mindennek nagy test és magas alkohol biztosít hátteret. A savak mennyisége közepes. A magas koncentrációjú bor ízvilágát az illattal párhuzamos, fűszeres, cédrusos, étcsokoládés asszociációk határozzák meg.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.7 %
 • Palackmennyiség

  7202
 • Ár

  6095 Ft
 • Fajtaösszetétel

  cabernet franc
  cabernet sauvignon
  merlot
  kadarka

Gróf Buttler Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mély rubinszín. Piros és fekete bogyós gyümölcsökben gazdag illat, melyet fűszerek és hordófűszerek, illetve a területre jellemző elegáns ásványosság tesz még komplexebbé. Kóstolva hasonló karaktert mutat. Arányos szerkezet telt, koncentrált, lecsiszolt, mégis élénk savakkal, feszességet adó érett tanninokkal. Lecsengése rendkívül hosszú, gyümölcsökben gazdag. Érlelési potenciálja óriási, még csak most bontogatja szárnyait.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

IFDT, Kézműves Borok Háza, Borterasz.hu, Klassz.hu, egyéb vinotékák

Gróf Buttler Borászat bemutatása

A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!