Oszvald Pincészet
Somló
A pincészet 1998-ban alakult, és a szőlőterület az apró birtokok megvásárlásávalmára 13,5 hektárra gyarapodott. Az elöregedett szőlőket folyamatosan lecserélték az új telepítésekkel. A szőlőterületek a hegy derekán találhatók, és a négy főfajta szőlő az évszázados tapasztalatok felderítésével a fajtának megfelelő termőterületre lett telepítve. Így került az olaszrizling a Váralja dűlőbe és a Szent Márton dűlőbe, a juhfarka Ragalja dűlőbe és az Aszó-dűlűbe, a hárslevelű a Hegykút dűlőbe, a furmint pedig a Szent Ilona dűlőbe. A bor érlelése hagyományos módon, fahordókban való 1-2 évi ászkolással, az erjesztés és a közbenső tárolás ellenőrzött hőmérsékleten történik.
CímSomló-Hegy Somlójenei oldal |
Telefonszám06-30-491-8477 |
Megközelíthetőségbusz, személygépkocsi, gyalog |
|
E-mail oszvaldlajos@gmail.com |
Honlap http://www.oszvaldpinceszet.hu |
Borkóstoló
Tételszám6-9 bor |
Kóstoló ára600-1 600 Ft |
Borkorcsolyavan |
Bejelentkezés06-30-491-8477 |
Vendéglátás
HidegkonyhaNincs adat |
MelegkonyhaNincs adat |
Szakmai profil
Alapítás éve1998 |
Éves palackszám15000 |
SzőlészOszvald Lajos |
BorászOszvald Lajos |
Termesztett fajtákjuhfark, furmint, olasz rizling, hárslevelű |
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!